به گزارش سبزوارنیوز ، دکتر ناصر محمدیفر را مدتهاست که میشناسم! خب درباره تخصص دکتر نمیخواهم حرف بزنم و در ادامه از زبان خودشان بیشتر با او آشنا خواهید شد.
صراحت در لهجه، بیباک از اظهارنظر درباره هر موضوعی که گمان کند اصل ماجرا به بیراهه میرود، نیرویی آشنا با سیاست و خصوصا دیار سربداران! که اگر این علق به موطن و زادگاهش نبود قطع به یقین منابع درآمدی سرشاری داشت که در سایر نقاط کشور میتوانست بهرهمند از آن باشد.
به هر روی امروز گفتوگوی خودم را با ایشان درباره رشته و حرفهی تخصصیتر او دنبال خواهم کرد تا همشهریان و علاقهمندان با شیوههای درمانی و ترک اعتیاد به صورت جدیتر با این پدیده و البته نقش غیرقابل انکار این چهرهی همیشه آرام آشنا شوند.
ضمن تبریک (۱۷ مرداد) روز خبرنگار به شما و همکارانتان در پایگاه خبری سبزوارنیوز و با آرزوی سلامتی برای تک تک بینندگان و خوانندگان این سایت خبری که این فرصت در اختیار من قرار گرفت.
ناصر محمدیفر هستم. که از سال ۱۳۷۱ به عنوان پزشک عمومی در سبزوار مشغول به فعالیت درمانی هستم.
من در سال ۱۳۷۰ در مشهد طب عمومی را به پایان رساندم و چند سال بعد در سال ۱۳۸۶ با شرکت در کنکور ارشد روانشناسی، در دانشگاه پیام نور واحد تهران، نیز چند سالی دوره روانشناسی عمومی را گذراندم.
از همان سالهای ۸۵ و ۸۶ فعالیتم را در زمینه مشاوره و درمان اعتیاد شروع نموده و به عنوان نخستین پزشک حوزه اعتیاد، در مرکز درمان اجتماع مدار سبزوار «تیسی» فعالیت کردم.
در همان سالها به همراه دیگر پزشکان در چندین کنگره کشوری طب اعتیاد و مراکز اجتماع درمان مدار کشور شرکت فعال داشتم.
همزمان در مراکز اقامتی میان مدت یا همان کمپ، در سطح شهرستان فعال بوده و البته این اواخر هم، حدود ۳ سال مرکز بستری خودم را در خیابان شریعتمداری سبزوار فعال کردم.
پس از سالها فعالیت در زمینه مشاوره و درمان اعتیاد در اشکال مختلف ویزیت در مطب و بستری در مراکز اقامتی (چه به صورت اختیاری و چه در مراکز اجباری) و همینطور درمان میان مدت در مرکز اجتماع درمان مدار، در خیابان ۱۲ متری منشعب از ناوی معروف به حاج عباس و گذراندن دورههای متعدد روانشناسی و درمان اعتیاد «ام ام تی»، ماتریکس یا همان درمان ترکیبی، حدود ۱۳ سال نیز «جلسات هفتگی درمان خانواده محور اعتیاد» در محل بهزیستی سبزوار وافع در میدان مادر، با کولهباری از تجربه و دانش اعتیاد در خدمت همشهریان عزیز هستم.
موضوعی که اخیرا و پس از سالها کار مشاوره ودرمان در مطب، مراکز اقامتی و خانواده درمانی، ذهن مرا به خود مشغول کرده، اهمیت درمان تر کیبی است.
درمان ترکیبی یا ماتریکس که حدود هجده سال پیش معرفی شد و من همان موقع دوره آنرا در تهران گذراندم، یک شیوه درمان مبتنی بر شناخت شخصیت بیمار و تنظیم درمان براساس همان بیمار است.
سبزوارنیوز: خیلی جالبه وقتی چنین اصطلاحاتی مطرح میشود، حس میکنیم با دنیای تازهای از خدمات درمانی روبهرو هستیم، اگر ممکن هست توضیحی بفرمایید
دکتر محمدیفر: بله! الگوی درمان یک بیمار چهل ساله کارمند و مصرف کننده مخدر، هم از جهت شیوه سم زدایی وهم ادامه مسیر بهبودی با یک جوان بیست وچند ساله مصرف کننده گل، کاملا متفاوت است.
«الگوی درمان هر بیمار منحصر به فرد بوده و نمی توان شیوه درمان یک بیمار را برای بیمار دیگر استفاده کرد.»
در شیوه درمان ترکیبی یا «ماتریکس» موضوع سم زدایی و پاک شدن از مواد ،صرفاً بخشی از درمان تلقی و درمانهای انگیزشی و شناختی رفتاری، آموزش خانواده و ترغیب بیمار برای رفتن به جلسات ۱۲ قدمی نیز مکمل درمان است.
آموزشهای مربوط به ورزش، تغذیه و تکنیکهای آرامشِ روان هم جزو برنامه درمان میباشد.
سبزوارنیوز: در جایی گفتهاید: «از نظر ما معتاد کشتی شکسته و خانواده دریای طوفان زده است و بدون داشتن ساحل آرامش امکان نجات معتاد وجود ندارد.»
دکتر محمدیفر: تجربه من در زمینه انجام یا اطلاع از انواع شیوههای سم زدایی از فوق سریع یعنی «یو.آر.اودی» تا سریع یعنی یابویی تا متوسط یعنی قرص و دارو و تا خیلی آرام مثل متادون درمانی همگی معرف آن است که:
«بزرگ و مهم جلوه دادن سم زدایی» ما را از مسیر درمان دور میکند.
سبزوارنیوز: اغلب برخی درمانها منجر به شکست هم میشود! علت چیست؟
دکتر محمدیفر: حذف مواد مصرفی بیمار مثلاً تریاک یا محرک یا گل و بعد رها کردن بیمار بدون برنامه مشخص، با کوله باری از احساسات دردناک مثل احساس پوچی و یاس، علت اکثر موارد شکست درمان است.
یکی از تلخ ترین خاطرات من از داشتن مرکز اقامتی در سبزوار دیدن افرادی بود که نزدیک ده تا پانزده سال در کمپهای مختلف شهرستان، استان وگاه حتا تهران درحال سم زدای و سم زدایی وسم زدایی بوده و هستند.
در واقع اتفاق جالب کمپها این است که خانواده خود را کاملاً کنار میکشد و منتظر میماند که بعد از دو تا سه هفته سم زدایی مشکل حل شود!!؟؟
سبزوارنیوز: و توصیه شما؟
دکتر محمدیفر: خانواده عزیز! سم زدایی آغاز درمان است، نه پایان درمان. سم زدایی فقط تهیه بلیط برای انجام سفر بهبودی است.
باید توجه داشته باشید بیماری که سالها با مصرف محرک، توهم زا و یا مخدر زندگی خود را از خواب و خوراک گرفته تا نیازهای غریزی به کمک همین مواد شکل داده است، نمیتواند بدون ریشهیابی و درمان، مشکلات روانشناختی و شخصیتی و... بیماریهای همراه مثل اضطراب و افسردگی و گاه ترس از مرگ و پوچی (اتفاقی که در دوران کورونا افتاد) بر مشکلات مسیر غلبه کند.
در مجموع: ماتریکس و به طور کلی درمان ترکیبی در پی آن است که با شناخت بهتر و بیشتر معتاد و نیز با همراهی خانواده درمانی پایدار و مستمر ایجاد کند. امید که این مختصر توانسته باشد تا حدودی خانواده های عزیز را با درمانهای نوین اعتیاد آشنا کند.
سبزوارنیوز: بد نیست در پایان نکته یا مواردی جهت توصیه هست بیان بفرمایید:
دکتر محمدیفر: بله چند نکته ضروری را لازم است به عرض مخاطبان شما برسانم.
الف) اعتیاد یک بیماری پیچیده و مزمن و عود کننده است. لطفا نگویید چهار تا دود هستش، چهار روز نکش، یه مسافرت شمال برو، کار تمومه! لطفا بیماری و مسیرهای درمان را پیچیدهتر نکنید.
ب) اگر معتادی در خانه دارید به جای پنهانکاری و اشک وآه و مقصر یابی، لطفا مطالعه کنید و کمک بخواهید. در اینترنت جستوجو کنید «حمایت سالم و ناسالم در اعتیاد، هموابستگی و اعتیاد، بیماری اعتیاد و...» دانستن این مطالب شما را از اشتباهاتی که انجام دادهاید آگاه میکند.
ج) دنبال راه حلهای فوری و تضمینی و کار تمام کن نگردید. هیچ کس نمیتواند بدون همراهی شما مشکل معتادتان را حل کند.
د) نگویید تمام راهها را رفته و همه روشها را آزمودهام! اگر حالتان خوب نیست و مشکل کماکان باقی است احتمالا جایی از مسیر را اشتباه رفتهاید.
و البته دهها مورد دیگر که انشاالله در مصاحبههای بعدی در صفحه اعتیاد و خانواده سایت وزین سبزوارنیوز خواهم گفت و خواهم نوشت.
نشانی مطب: سبزوار - روبهروی در شهرداری - خیابان سهراب - حاشیه خیابان - مطب دکتر ناصر محمدی فر
ساعت کار هر روز بجز پنجشنبه 18 تا 21
صبحها شنبه، دوشنبه و چهارشنبه 9 تا 11
05144240200
09155721994
انتهای پیام/د