بخش نخست (با عرض پوزش بخاطر ارسال این گفت وگو در ۲ بخش)
اشاره قربانعلی کلمیشی کمی نگران کننده است، بخصوص آنکه از موضوعاتی صحبت به میان می آورد که کمتر رسانه ای در سبزوار، به آن پرداخته و یا حتی اشاره کرده است.
«رفتار غیرقانونی ۷ عضو شورای شهر، شهر فروشی، انحراف در بودجه شهرداری، هزینه بدون مصوب شورا در باغ ایرانی، هزینه کرد در چراغانی مسیر توحیدشهر و مشکلات مالی ۲۸ ونیم درصدی انحراف در بودجه سال گذشته شهرداری سبزوار» تنها بخشی از فهرست بلندبالای او از انحراف و تخلفات پیدا و پنهان شهرداری سبزوار است.
او به صراحت می گوید: کمربند غربی ابریشم (ادامه ابریشم تا جاده جوین) سال پیش قرار بود انجام شود، بودجه مصوب شورا را هم داشت اما انجام نشد. یا در بحث اوراق مشارکت پروژه امیریه که هم اکنون ماهیانه مبلغ هنگفت (یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان) سود پرداخت می شود، پیش بینی تصفیه کامل شده بود، که گویا از دید این ۷ عضو مخالف با ریاستش بر شورای شهر، آگاهانه پنهان مانده است.
آنچه در ادامه می آید حاصل گفت وگوی مفصل اما اختصاصی سبزوارنیوز با رییس فعلی شورای اسلامی شهر سبزوار است.
سبزوارنیوز: از شما درباره تخلفات شهرداری شنیده ایم. می شود نمونه ای را به عینه اعلام و توضیحی در این خصوص هم بدهید؟
قربانعلی کلمیشی: اجازه بدهید ابتدا از مردم شهرمان بابت اتفاقات ناخوشایند عذرخواهی کنم. به هرحال حق مردم به قول شما اهالی رسانه دانستن است. خیلی ها از من می پرسند شما ۵ نفر بودید. چه چیزی رخ داد که آنها نیز تغییر موضع دادند؟ حالا شرح ماوقع زیاد است و با یک حکایت طولانی که در فرصتی مناسب برای شما نقل خواهم کرد، به هر طریقی رییس شورای شهر شدیم. طی تنها دوماه، تصمیماتی گرفته شد آن هم بر اساس قانون که شاید بی اطلاع بودم به محدوده افرادی وارد شده ام که نباید می شدم!
هماهنگی قبلی برای استیضاح شهردار
در پایان دوره ریاست آقای محمدی تصمیم بر این شد تا کمیسیون هایی که موافق استیضاح شهردار نیستند را حذف یا در کنار منتقدان جدی شهردار قرار دهیم. ما منتقد آقای کوشکی بر مسند شهرداری بودیم و عملکرد شهردار به نحوی بود که به وضوح چهار نفر، حمایت های بی حد و حصری از ایشان داشتند، بنابراین چاره ای نبود تا کمیسیون ها محدودتر شوند. در همان ابتدا آقای آرمین پیشنهاد دادند کمیسیون خانم بخشی حذف شود. کمیسیون حذف شد و این کمیسیون رفت در دل کمیسیون خدمات شهری که مسئولیتش بر عهده آقای آرمین بود.
با این اقدامات گویا مرتکب خطایی نابخشودنی شده باشیم که ناگهان بعد از چند هفته، آیین نامه غیرقانونی توسط ۷ نفر آمد و طی آن دو فوریت استیضاح هیأت رییسه شورا به دست بنده رسید.
اما این همه ی ماجرا نبود، آنچه باعث این اتفاق بود شفاف سازی هایی بود که واقعا کار دست مان داد. آراء دوستان در مصوبات مختلف را در صفحه اینستاگرام شورا منتشر کردیم. مثلا رأی آقای کلمیشی چه بوده؟ مثبت یا منفی بوده؟ همین شفافیت ها باعث دلخوری شد و کلید این هیاهوها از همان زمان زده شد.
وقتی ورق برگشت
شاید به مذاق دوستان خوش نیامد. اتفاقا خیلی ها که طرفدار دیوار شیشه ای و شفاف سازی بودند و با همین حرف های شیک انتخابات را برده بودند، آمدند و گفتند به سبک قبلی برگردیم و آراء را مکتوب اما مخفیانه بنویسیم. همانجا تیرخلاص زده شد و... متعاقب آن در جلسات غیبت ها شروع شد.
به ناچار این غیبت ها را به نهادهای ذیصلاح گزارش کردیم.
یا اینکه هر روز اعضای شورا به مردم در محل شورا حاضر باشند و پاسخ بدهند، شاید بدانید که دو نفر از اعضای شورا در محل ساختمان شورا اتاق مخصوص دارند.
یا بحث سرکشی در محلات پیش آمد و گفته شد یک روز را مشخص کنیم برای بررسی مشکلات مردم در محل زندگی آنان و.... مواردی دیگر که مشخص شد، همه این بهانه گیری های اخیر ریشه در این داشت که ما از خط قرمزهای موجود شهرداری سبزوار عدول کرده ایم و چون همراه آنان نیستیم بنابراین باید حذف شویم!
یا موضوع دیگری که بی تأثیر در صدور این آیین نامه داخلی نبود، من و آقای پسندیده درباره عملکرد آقای شهردار در سنوات گذشته انتقادات بسیاری داشتیم. همان دوستان می آمدند می گفتند آمادگی کامل دارند برای استیضاح شهردار! اما ناگهان و به هنگام امضای درخواست و نامه، سروکله هیچ کس پیدا نمی شد و حتی جسارت امضای ذیل تذکر به شهردار را هم امضاء نکردند! به هرحال پای عمل رسیده بود.
تخلفات شهردار یک یا دو مورد نیست!
یا خواستیم لیست کارکنان شهرداری را بگیریم، غیر از من و آقای پسندیده کسی پای درخواست را امضا نکرد!
اینها همه سلسله اتفاقاتی بود که امروز چون کنترل و سایه ای بلند بر روی رسانه های محلی دارند، قضایا را طوری برنامه ریزی کرده اند که نشان بدهند من و آقای پسندیده ریشه مشکلات شورا هستیم!!
ما چون پرسیده بودیم: آقای کوشکی! کار تفکیک اراضی کشاورزی ربطی به شهرداری و شورای شهر و کمیته انطباق و... ندارد! پشت دادگستری ۸ و نیم هکتار بر اساس ماده ۱۰۱ چرا باید تفکیک شود تأکید بکرده بودیم این قبیل امور، مربوط به شورا و شهرداری نیست کار غیرقانونی انجام شده است.
این که حالا چرا در هیأت تطبیق هم تصویب می شود و چگونه؟ جای خود دارد! اراضی کشاورزی باید به قطعات ۲۰ هکتاری تقسیم شود ونه قطعه های ۱۲۰ متری و ... چون که ما گفته بودیم «در ۳۵ متری بلوار بوتان گاز و در شورای چهارم مصوبه ای داشته اند کاملا غیرقانونی که در دهه ۶۰ اراضی تملک برای فضای سبز شده است که هیأت تطبیق هم تصویب شده تا مازاد زمین ها به مالکان مجاور داده شود!! و یا گذر هشت متری بزنند! این ها غیرقانونی هستند».
حتی هیأت تطبیق هم تصویب کرده است! در حاشیه کویر هستیم و سرانه فضای سبز پایین است. موضوعاتی که جنجالی به قیمت روز فروختن بود. زمین های حاشیه متری ۵ تا ۷ میلیون تومان است، چرا با ۷۰۰ یا ۸۰۰ هزار تومان واگذار می کند! هیچ پاسخی از سوی ناظران هم شنیده نمی شود.
شهرفروشی با چاشنی مفت فروشی
حتی قانونی هم این نوع واگذاری ها انجام شده باشد بحث بر سر این است که چرا مفت فروشی شود؟
موضوع مهم دیگر «شهر فروشی» است ما را وادار می کنند تا از بلندمرتبه سازی در کوچه های ۶ متری و ۸ متری چشم پوشی کنیم تا واحدهای چندین و چند طبقه واگذار می شود. به طور کاملا اتفاقی هم متأسفانه واحدهای اجرایی شهرداری برای نظارت و سرکشی از این ساخت و سازهای غیرقانونی نمی روند و پیگیری هم نمی کنند تا زمانی که عمارت ایشان ساخته شود و جریمه های آن را شهرداری دریافت کند! چرا دریافتی یا به عبارتی درآمد شهرداری باید ۶۰ میلیارد تومان از محل کمیسیون ماده ۱۰۰ باشد!؟ چرا آخر! چرا پرونده قبل از ساخت، بررسی نمی شود. حرف زیاد است آقای دباغی مقدم! اما مگر کسی هست که گوش بدهد!؟
حالا تمام مشکلات شورای شهر را با توجه به بوقچی هایی که همراه خود کرده اند از کلمیشی حرف می زنند. چرا انحراف؟ می پرسم چرا باید ذهن مردم را از حقیقت ها منحرف کنیم؟ تمام حرف من همین است.
می گوییم لااقل از محل همین جرائم یک نرده بان و بالابر هیدرولیک درست حسابی خریداری کنید.
پیام ادامه دارد/د