به گزارش سبزوارنیوز ، آقای نودهی می گوید: منطقه حاشیه جنوبی سبزوار روستاهای دولت آباد، حارث آباد، فسنقر و همچنین دشت جوین به خاطر حاصلخیزی زمین های کشاورزی اش، دارای بیشترین رواج است، اما هیچ حمایتی از آنها به عمل نمی آید.
باغدار جوینی که درختان ۲۳ ساله دارد عمده انواع پسته ای که در سبزوار وجود دارد را «اکبری، کله قوچی، فندقی، عباسعلی و احمدآقایی و...» معرفی می کند و ادامه می دهد: اولین پسته هایی که به بار می نشیند به ترتیب پسته عباسعلی، احمدآقایی و فندقی هستند و سپس پسته کله قوچی و اکبری می رسند.
وی زمان برداشت پسته در دیار سربداران را که از بهترین نوع پسته های ایران هستند را نیمه دوم شهریور تا انتهای مهر هر سال اعلام می کند که متأسفانه با توجه به چنین بضاعت مناسبی هیچ حمایتی برای برداشت و حتی مراحل حفظ درختان پسته از سوی دولت انجام نمی شود.
به گفته وهب نودهی دوماه از ابتدا تا انتهای برداشت به طول می انجامد منتها چون در سبزوار برداشت صنعتی نیست، پسته بوسیله کارگر چیده می شود. در این زمان کارگر گران است و همانطور که می دانید مشکلات زیادی در روش سنتی برداشت داریم و همین امر باعث می شود تا مسایل زیادی را در تأمین و خطرات در مسیر رفت و برگشت کارگران، باید درنظر گرفته شود که برای باغدار به صرفه نیست.
وی ادامه می دهد اگر برداشت پسته به روش صنعتی باشد کمک بسیار بزرگی به کشاورز و باغدار می شود و چنانچه دولت خودش تمهیداتی در نظر بگیرد می توان امیدوار بود هم در زمینه کاهش هزینه های مربوط به نیروی انسانی و هم در مرحله فرآوری محصول، نتایج ویژه ای متوجه ارائه بهتر پسته به بازار داخلی و خارجی گردد.
به گفته باغداران در فروش نیز اغلب تاجران از رفسنجان و منطقه سبزوار نیز نمی توانند خدمات قابل توجهی بدهند چرا که کشاورز و باغدار علاجی ندارد، نگهداری پسته خود یکی از مشکلات بزرگ باغدار است و مجبور است با هر بهانه ای سود ناچیزی از محصول خود ببرد.
ضمن آنکه نگهداری درختان و باغات در طول سال نیازمند توجه است ولی جهاد کشاورزی امکانات و تسهیلاتی در اختیار قرار نمی دهد. بعنوان مثال امسال آفت زیادی در منطقه دیده شد و سموم نیز پاسخگوی نیاز نبودند. کود موردنیاز و موارد متنابهی وجود دارد که شاید در حوصله خوانندگان نباشد.
انتهای پیام/د