به گزارش سبزوارنیوز ، هادی مظفری تصریح می کند براین اساس ساخت، اجرا و نصب هرگونه مجسمه، دیوارنگاره و نقش برجسته در فضای شهری باید با مجوز شورای نظارت بر نصب مجسمهها صورت بگیرد.
مظفری ضمن تاکید بر ضرورت پاسداشت مقام بزرگان از طریق ساخت یادمان و آثار هنری، در عین حال اذعان می دارد: آثار یادمانی هنری برای بزرگان، میتواند ترجیع بند محتشم کاشانی برای حماسه کربلا، اثری موسیقایی و حماسی همانند سمفونی خرمشهر و مجسمهای همانند اثر ابوالحسنخان صدیقی برای ادای احترام به فردوسی و یا آثار معماری و مجسمهها و دیوارنگارها باشد که همگی از مهمترین گونههای آثار فرهنگی و هنری هستند.
مدیرکل هنرهای تجسمی می افزاید: این یادمانها به عنوان مدرک و شاهدی برای قدرشناسی و بزرگداشت خاطره مفاخر و بزرگان یک کشور است که با قرار گرفتن در معرض دید شهروندان، هم خاطره ذهنی و ادای احترام آنها را در نزد مردم نشان میدهد و هم باعث افتخار و بالیدن آن ملت به ارزشها، گذشته و بزرگان خویش میشود.
مظفری در ادامه با بیان اینکه ضرورت دارد تمامی ارگانهای سفارش دهنده آثار هنری و مجسمههای شهری از مشورت یک شورای متخصص بهرهمند شوند، گفت: از حدود ۶۰ سال پیش تا کنون ۴ آیین نامه مبنی بر نحوه نظارت بر انتخاب، ساخت و نصب مجسمهها و یادمانها در میدانها و اماکن عمومی داشتهایم که همگی به عنوان قانون الزامآور است.
گزارش سبزوارنیوز حاکی است بر اساس نخستین «تصویب نامه هیات وزیران وقت مورخ ۲۹/۳/۱۳۳۸» طبق پیشنهاد وزارت فرهنگ (هنرهای زیبای کشور) تصویب شد که سازمانهای دولتی و ملی که درصدد تهیه مجسمه مشاهیر تاریخی، ادبی و هنری برای نصب در میادین و ... است، باید قبلا طرح و نام سازنده مجسمه را به هنرهای زیبای کشور ارسال کنند تا در کمیسیون مربوطه مورد مطالعه و پس از تصویب اقدام به تهیه آن شود.
در تعیین محل نصب مجسمه، کمیسیون مربوطه، نظر اداره کل باستان شناسی را رعایت خواهد کرد. ادارههای وزارتخانه فرهنگ کشور، مامور اجرای این تصویب نامه هستند. بر طبق دومین قانون که عبارت است از، «آیین نامه نحوه نظارت بر انتخاب، ساخت و نصب مجسمهها و یادمانها در میادین و اماکن عمومی و درجلسه ۴۴۲ مورخ ۴ خرداد ۱۳۷۸ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است»، کلیه وزارتخانهها، مراکز و سازمانها و نهادهای دولتی و شهرداریها موظف به اجرای سیاستهای مصوب شورای نظارت در موضوع این آیین نامه هستند.
همچنین بر اساس «دستورالعمل اجرایی نحوه نظارت بر انتخاب، ساخت و نصب مجسمه و یادمان در میادین و اماکن عمومی مصوب جلسه ۳۴۱ مورخ ۱۸/۸/۱۳۷۹شورای فرهنگی عمومی»، اماکن عمومی شامل میادین، مبادی ورودی شهرها، بوستانها، معابر، محوطه و فضاهای عمومی تعریف شده است.
انتهای پیام/د