از چپ. دکتر نورعلی تابنده قطب دراویش گنابادی و برادرش مهندس شکر الله تابنده و پروفسور سید حسن امین
من با ایشان زیاد مأنوس نبودم، اما در طول سالها چندین نوبت که با ایشان برخورد کردم، پیوسته او را شخصی شریف، بیادعا، کمصحبت و در عین حال فاضل و اهل کمالات درسی و نفسی یافتم.
یک نوبت هم به دعوت ایشان همراه دوستان دانشمندم حضرات دکتر غلامحسین دینانی و دکتر هادی عالمزاده به حسینیه ایشان به کرج رفتیم که عکس حاضر این دو استاد را در جنبین مرحوم مردانی و مرا در کنار دکتر دینانی نشان میدهد. و من دکتر دینانی را شصت سال است که میشناسم و عمر چه زود میگذرد!
البته خاندان ما با اقطاب شاخه گنابادی از سلسله نعمت اللهی از زمان تحصیل سلطان علیشاه نزد حاج ملاهادی سبزواری و همدرسی آن عالم بزرگ با پدر پدربزرگم (میر سید محمد امین الحکماء مدفون در مقبره حاج ملا هادی سبزواری) یعنی قبل از ورود سلطانعلیشاه به عالم تصوف باهم مرتبط بودهاند و زنده یاد مرحوم حاج سلطان حسین تابنده گنابادی در چاپ سوم کتاب نابغه علم و عرفان در شرح حال پدر پدربزرگ خود، مرحوم سلطانعلیشاه، مطلبی را از قول من به روایت پدرم از عمویش نظام العلماء نقل و منتشر کرده اند.
من هم در ۱۳۴۵ رثاییهای به هنگام رحلت پدر ایشان مرحوم صالح علیشاه، ساختم که مرحوم تابنده در همان سال آن را در آخر یادنامه صالح چاپ کردند.
همچنین مرحوم سلطان حسین تابنده و بعد از ایشان برادران شان دکترنورعلی تابنده (حقوقدان، عضو جبهه ملی و قطب سلسله) و دکتر نعمت الله تابنده (پزشک و شاعر) و دیگر برادرانشان به منزل و دفتر من تشریف میآوردند و همچنین من با مشایخ این سلسله از جمله مرحوم محمد راستین در اراک و مرحوم سید هبه الله جذبی در تهران رفت و آمد داشتم اما روابط ما همیشه در حد حفظ ارتباطات اجتماعی و احترامات خانوادگی باقی ماند و هیچگاه جنبه تأیید تصوف خانقاهی یا ورود به سلسله صوفیه گنابادی را نداشت.
به هر حال درگذشت مرحوم مردانی که در طریقت لقب صدقعلی داشت، خاطرات کهنهام را تجدید کرد. ضمن دلارامی به بازماندگان ارجمندش و عرض تسلیت به خدمت جناب مهندس علیرضا جذبی قطب کنونی درویشان، دوباره به روان پاک این مرد مردانی و عارف صمدانی درود میفرستم و برایش رحمت و مغفرت میطلبم و إنا ان شاء الله به لاحقون. بار الها! پاک کن و خاک کن
والسلام علیه وعلیکم مع الرحمة و البرکة
سیدحسن امین
۱۵ مهر ۱۳۹۹
انتهای پیام/د