به گزارش سبزوارنیوز ، علی کیانی در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ما درباره وضعیت سخت بوجود آمده این روزها بیان داشت: در وهله نخست این آسیب متوجه اصناف است چرا که اگر بگوییم کسبه ما به مرور زمان فقیر می شوند، سخنی به گزافه نیست. مثالی می زنم در سال ۹۱ یک ماشین یخچال دوو وارد می کردیم به قیمت ۲۲ میلیون تومان، اما همین ماشین امروز بالغ بر ۸۰۰ میلیون تومان ارزش آن است.
رییس اتحادیه لوازم خانگی و خرازان سبزوار اظهار داشت: به عنوان یک عضو صنف و کاسب عرض می کنم که یک یخچال را می خریدیم به مبلغ یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و امروز این رقم به حدود ۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است که طبیعتا نه ما توان خرید داریم و نه مردم که بخواهند پولی بابت آن پرداخت کنند.
نماینده استان خراسان در اتاق اصناف کشور گفت: ضرر مستقیم ابتدا متوجه صنوف و کسبه شده است بسیاری از همکاران و مغازه داران کار خود را جمع کرده اند و کسانی هم که مانده اند مطمئن باشید از داشته ها و سرمایه های شخصی یا به عبارتی بهتر است بگوییم از جیب می خورند.
وی افزود: بسیاری از شاگرد مغازه های فعلی را هم که مشاهده می کنید اغلب خودشان روزی صاحب مغازه بوده اند که امروز توان خرید کلی ندارند و مجبورند برای دیگران کار کنند.
علی کیانی گفت: امروز بحث گرانی و گرانفروشی مطرح است که این دو مقوله قطعا از هم جدا هستند. امروز هم اگر مشاهده می کنید جنسی گران است، بخاطر گرانفروشی مغازه دار و کسبه نیست، بلکه این واقعیت بخاطر ارزانفروشی
رییس اتاق اصناف یادآور شد: چند روز پیش در جلسه ای با حضور شماری از مسئولان شهری برگزار شد به آقای دادستان عرض کردم همین جارو سه ماه پیش می خریدیم یک تومان اما امروز با وجودی که این جنس کالای ایرانی محسوب می شود، اما امروز یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به فروش می رود.
وی با گله مندی از سازمان حمایت از مصرف کننده و متولیان اقتصادی دولت گفت: متأسفانه نظارتی وجود ندارد موضوعی که سازمان حمایت باید با احساس مسئولیت بیشتری برخورد نماید. ضمن آنکه به صراحت می گویم: کسبه سبزواری از قیمت مصوب اعلام شده نیز پایین تر اجناس خود را می فروشند.
به عنوان مثال عرض می کنم اگر یخچالی را می خریم ۵۰ میلیون تومان، قانونا می توانیم ۴ تا ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بالاتر از این قیمت بفروشیم اما می بینید همکارانم در صنف خودم، همین یخچال را با کمتر از ۵۰۰ هزار تومان سود می فروشند.
وی با تصریح بر اینکه اتاق اصناف و اتحادیه های شهرستان نماینده واحد های متخلف نیستند تأکید کرد هم اکنون بالاترین میزان پرونده های تخلف نیز در سبزوار تشکیل شده است.
کیانی اذعان داشت: شاید باورکردنی نباشد که بیشترین رقم جریمه را با ۱۲ میلیارد تومان در همین سبزوار ثبت شده است، بنابراین تمام تلاش مجموعه اتاق و اتحادیه های شهرستان بر این است تا نقش نظارت بر قیمت ها بر اساس درصدهایی که از سوی متولیان امر اعلام می شود، رعایت گردد.
اینکه گفته می شود چرا در سبزوار قیمت ها در مغازه های مختلف یکسان نیست بخاطر گرانفروشی و تخلفات معمول نیست، متخلف در هر لباسی وجود دارد اما شما توجه داشته باشید، اغلب اجناس موجود در بازار ساخت داخل نیستند و با افزایش قیمت دلار، ممکن است قیمت ها نیز دستخوش دگرگونی می شود.
به گفته رییس اتاق اصناف سبزوار هم اکنون کسبه و اعضای صنوف شهرستان ۲۶ نوع مالیات و قبوض پرداخت می کنند بنابراین باید پذیرفت که کسبه هستند که روز به روز فقیرتر می شوند و اینها را در کنار اجاره واحد صنفی و سایر موارد دیگر که می گذارید متوجه می شوید هم اکنون با وجود مرارت ها، بیشترین آسیب متوجه همکاران من شده است.
وی درباره اعمال نظارت بر عملکرد واحدهای صنفی در دوره کرونا نیز گفت: هم اکنون که با شما صحبت می کنم ۵ تیم نظارتی با حضور نمایندگان دستگاه های نظارتی در حال کنترل و گشت زنی در سطح شهر هستند و حضور دادیار سیار با این تیم ها بخاطر آن است که مشکلی برای برخورد در رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی و تخلفات احتمالی وجود نداشته باشد.
به گفته علی کیانی و بنا به اعلام مدیریت ستاد مقابله با کرونا در شهرستان سبزوار آمار ۸۵ درصدی رعایت این پروتکل ها از سوی اصناف، باعث شده است تا در برخورد با کرونا، بازهم اصناف در صف نخست رعایت بهداشت، ماسک زدن و رعایت فاصله گذاری اجتماعی قرار بگیرند.
انتهای پیام/د