گفت وگو: جواد دباغی مقدم
نماینده سبزوار بزرگ در مجلس شورای اسلامی حالا نقش بسیار ظریفی در سیاستگذاری های داخلی مجلس ایفا می کند و در عین حال که به قانون نیز اشراف کامل دارد، توانسته است نقش نمایندگی منطقه ای خود را با سازوکارهای تفکرات خاص خود نیز پیوندی معنادار و شایسته دهد. با این وجود اقتدار مجلس است که می تواند در سایه همدلی همه نمایندگان نقش ویژه ای در کاهش آلام مردم و زدودن فقر از بستر جامعه داشته باشد.
موضوعی که این روزها افزایش قیمت ارزهای خارجی با تحریم ها و شدت آن از سوی امریکا، کمی دردساز شده است. و آقای عنابستانی نیز به آن اذعان داشته و همه ی دلسوزان کشور به آن متعهد هستند.
فراکسیون بهاری های مجلس
او تجربه مقام بالای دولتی را با استانداری چهارمحال و بختیاری در دولت آقای احمدی نژاد دارد و حالا در کسوت نمایندگی مجلس شورای اسلامی، از پختگی و اشراف کاملی به حدود و اختیارات استانداران و مدیران منطقه ای کشور در استان ها و شهرستان های مختلف برخوردار است. بدین سبب ایراد او به وزیر کشور به سبب اطلاعات بسیار دقیقی است که در مناسبات دولتی داشته است.
او علاوه بر این عناوین و سمت های دیگری نیز داشته است او نخستین معاون استاندار و فرماندار ویژه سبزوار نیز هست که در گفت وگوی اختصاصی اش با «سبزوارنیوز» از چالش های پیش و روی مجلس چه در زمان انتخابات و چه حالا در مجلس شورای اسلامی می تواند پرده برداری کند.
علی اصغر عنابستانی در این گفت وگوی اختصاصی نه استرسی در پاسخگویی دارد و نه از پرسش های من طفره می رود، مثل همیشه صریح است و قاطعانه سخن بر زبان می راند.
او می گوید: قبل از هرچیز اعتراف می کنم فضای مجلس با آن چیزی که از بیرون تصور داشتم بسیار متفاوت است. به نحوه ی کار مجلس در مباحث قانون گذاری انتقاداتی دارم و از طرفی احساس می کنم مجلس یازدهم نیز در این مورد تلاش خواهد کرد یک خون تازه به جریان قوه قانونگذار کشور بدمد.
عنابستانی ادامه می دهد: در جریان انتخابات کمیسیون های مجلس نیز مسایلی وجود داشت که قطعا باید در آینده به آن توجه بیشتری معطوف گردد تا بتوانیم امیدوار باشیم. اگرچه معتقدم می توانیم مجلسی پویا و مدافع حقوق مردم که ولی نعمتان انقلاب هستند داشته باشیم.
آمادگی هر چالشی را در انتخابات داشتم/ حاشیه سازان انتخاباتی را بخشیده ام
نماینده سبزوار می گوید: آنچه که افسوس خوردم، عدم تأیید و همچنین ردصلاحیت دو نماینده پیشین سبزوار بود، برخی ها هم که به هر شکلی مورد تأیید قرار نگرفتند اما چه بودند و چه نبودند، انتخاب به عنوان نفر اول دیار سربداران با توجه به شواهد موجود قطعی بود.
اما به هرحال بداخلاقی ها و فضای متشنجی را پشت سر گذاشتیم، انصافا همان شب مشخص شدن نتیجه انتخابات، همه را بخشیدم. حالا از فضای بسیار وحشتناک انتخابات در حوزه های انتخابیه عبور کرده ایم. فضایی که در برخی حوزه ها وجود داشت و در سبزوار و شهرستان های اطراف آن رنگ و بوی بیشتری داشته است و به جرأت می توان مدعی بود هرگز در شأن مردم ما نبوده است.
عده ای واقعا با تهمت و افتراء تنها به قصد تخریب آمده بودند. که البته خداوند همه ما را به راه راست هدایت فرماید.
عنابستانی گفت: حالا همه دست در دست هم داده ایم و می خواهیم کاری انجام بدهیم و فرصتی هم برای پرداختن حواشی نداریم. به اندازه کافی در مجلس کار برای انجام دادن هست و در همین مدت کوتاه نیز شاهد بوده اید به همراه جناب آقای محبی از کوچکترین فرصت ها برای سرکشی از نقاط دور و نزدیک حوزه انتخابیه سبزوار بهره برده ایم.
دولت ایرادات کمی ندارد...!
نماینده مردم دیار سربداران در مجلس روز گذشته از تریبون مجلس انتقادات خود را تنها متوجه مجلس نمی کند بلکه به قوه مجریه نیز با بیان اینکه استانداران به عنوان مدیران اصلی منطقهای، که نماینده حکومت هستند کاملا مسلوب الاختیار هستند، نقد خود را اعلام کرد.
آقای عنابستانی گفت: در همین جریان کرونا اگر مدیریت محلی بود و میتوانست تصمیمگیری کند، کشور با تبعات بسیاری کمتری از سوی کرونا مواج می شد. اما شاهد هستیم متأسفانه کاملا اختیارات از استانداران گرفته شده است و وزیر کشور باید نسبت به این موضوع حساس باشد و از مدیران خود حمایت کند.
نماینده مردم سبزوار در مجلس افزود: اینکه یک استانداری مانند استاندار خراسان رضوی این استان بزرگ کشور، نتواند کوچکترین تصمیمی بگیرد و حتی برای یک تعطیلی یک روزه نتواند حقی داشته باشد، ضعف بسیار بزرگی برای وزارت کشور و ساختار اداره کشور است.
عنابستانی تصریح کرد: به نظر میرسد شهرداریها به ویژه در شهرهای کوچک رها شدهاند و این سازمان در شهرهای کوچک در حداقل هزینههای اداره خود مانده است و صدای آنها به کسی نمیرسد. تجهیزات مورد نیاز هم ندارند. کل بار حمل و نقل داخل شهری، شهرهای بزرگ هم بر دوش خود شهرداریهاست و دولتها نیز سال هاست که سهم خود را در توسعه حمل و نقل شهری به آنها پرداخت نمیکند.
حواشی بوجود آمده در انتخابات کمیسیون ها
علیاصغر عنابستانی، عضو کمیسیون تدوین آییننامه میگوید: در دستورالعمل در نظرگرفته شده برای امتیازبندی نمایندگان برای ورود به کمیسیونها، نقاط ضعف و اشکالاتی وجود داشت؛ به عنوان مثال بسیاری از مدارک و مدارج تحصیلی موجود در کشور در نظرگرفته نشده بود. ما مجبور به برطرفسازی این نواقص بودیم اما اگر میخواستیم تمام مدارک و مدارج تحصیلی موجود در کشور را بررسی کرده و امتیازات هرکدام را مشخص کنیم، نیاز به ۶ ماه زمان داشتیم اما باتوجه به نبود این زمان، تصمیم گرفتیم فقط مدارک کسانی را بررسی کنیم که به روند انتخاب اعضای کمیسیونها اعتراض داشتند. این کار را هم کردیم تا بعدا به اصلاح نواقص موجود در آییننامه بپردازیم.
نکته قابل توجه در این میان پیشنهادات هیات رییسه است. پیشنهاداتی که عمده آن، با تمرکز روی کمیسیون برنامه و بودجه ارایه شده تا نشانی باشد از تمایل هیات رییسه برای چینش اعضای این کمیسیون. ارتباط بین رشتههای تحصیلی «جغرافیا» و «مهندسی عمران» با «کمیسیون برنامه و بودجه» و «کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی» با «کمیسیون امنیت ملی» بهعلاوه ارتباط میان شغل «مدیرعاملی صندوق سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه» با این کمیسیون از جمله مصوبات نشست میان هیات رییسه مجلس و کمیسیون تدوین آییننامه است. نکته قابل توجه آنکه در جریان این نشست برای حضور نمایندگان مجلس یازدهم که سابقه حضور در سپاه و بسیج را دارند، در کمیسیون برنامه و بودجه پیشنهاداتی ارایه شده که همگی به تصویب رسیدهاند.
این موارد کنار هم ابهاماتی جدی را درباره عملکرد هیات رییسه مجلس در جریان حضور نمایندگان در کمیسیونهای مختلف ایجاد کرد؛ ابهاماتی که عنابستانی به عنوان یکی از نمایندگان حاضر در نشست مشترک یاد شده، به نوعی حاضر به پذیرش آنها نشد و در جریان یک گفتوگو که دیروز انجام شد، در همین راستا گفت: اینها نظرات شماست و میتواند با نظرات ما مخالف باشد. این جلسه فقط جلسه هیات رییسه نبوده و جلسهای مشترک میان کمیسیون تدوین آییننامه با هیات رییسه با حضور ۲۷ نفر بوده که در جریان آن، نه کار خلاف قانونی صورت گرفته و نه مهندسی و مواردی از این دست.
دستورالعمل تهیه شده از سوی مجلس دهم اشکال داشته که هیات رییسه با استفاده از منافذ قانونی موجود برای حل کردن مسأله از آن استفاده کرده و پیشنهاداتش را به تصویب رسانده است تا مساله فعلا حل شود.
گفت وگو با عنابستانی برای کسانی همچون من خیلی جذاب است چرا که می توان در آن درباره هر موضوعی صحبت کرد و او نیز به اندازه کافی تجربه لازم برای سخن گفتن دارد. ابایی هم از اینکه در حین انجام مصاحبه بگوید: مشغول جمع آوری وسایل و اسباب کشی هستم، ندارد!
به همین خاطر ادامه گفت وگوی خود را به زمانی دیگر موکول می کنم تا دفعه بعد صحبت های جدی درباره وضعیت اردوگاه بهاری های مجلس یازدهم، انصراف حاجی بابایی و اینکه چرا محمود احمدی نژاد از هیچ نامزدی در انتخابات حمایت نکرده است، صحبت کنم. اگرچه امروز آقای عنابستانی هیچ وابستگی فکری به چنین جریاناتی ندارد.
انتهای پیام/د