به گزارش سبزوار نیوز، طرح جامع مقابله با عرضه پوشاک قاچاق در استان تهران و هشت استان هدف در سال 97 اجرایی شد اما نزدیک به یک سال است که این طرح متوقف شده و در نتیجه آن بسیاری از مغازههای عرضه کننده پوشاک برند محرز قاچاق به پاساژها و مراکز خرید بازگشتند. البته به گفته مویدی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، این طرح دستاوردهای مهمی همچون تغییر رفتار بیش از 70 درصدی فروشگاههای هدف و تنزل گروه کالای پوشاک از نظر حجم قاچاق از رتبه اول در سال 96 به رتبههای پایینتر در سال 97 به همراه داشته است.
با وجود اینکه این ستاد از سال 97 مکلف به برخورد و کشف پوشاک قاچاق بوده است و در برههای نیز توانسته بود به شکل موفق این طرح را اجرایی کند اما در سال99 و همزمان با بحران ارزی کشور به ناگاه اجرای این طرح معلق شد. حمیدرضا دهقانینیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره علت توقف ناگهانی این طرح گفته است که تولیدکنندگان نساجی و پوشاک از ترس پرداخت مالیات، از شفاف سازی میزان تولیدات خود خودداری کردند و تا وقتی پوشاک تولید داخل، شناسه دار نشود مبارزه با قاچاق این کالا بی نتیجه است.
حال نبود عزم جدی از سمت وزارت صمت برای نصب شناسه کالا به مقصود احراز پوشاک قاچاق از غیر قاچاق، بر روی پوشاک داخلی و خارجی مشکل مضاعفی بوده که دامنگیر ادامه یافتن این طرح شده است.
بهرام شهریاری نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات پوشاک پیش از این در گفتوگو با خبرگار تسنیم با تأکید بر اهمیت نصب شناسه کالا برای شناسایی پوشاک قاچاق گفته بود که در صورت اجرا شدن طرح شناسه کالا، دیگر بهانهای برای عدم برخورد با برندهای محرز قاچاق در حوزه محصولات پوشاک باقی نمیماند و مسئولان ذیصلاح میتوانند با توزیع کنندگان پوشاک قاچاق برخورد کنند.
مطالبه گری مجلس در مورد توقف طرح مبارزه با عرضه پوشاک قاچاق
ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها گفت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال گذشته طرح برخورد با عرضه کنندگان پوشاک محرز خارجی قاچاق را شروع کرد اما این طرح سال گذشته متوقف شد.
وی با بیان اینکه شروع طرح جمعآوری برندهای قاچاق از سال97 به مرور سبب شد تولیدات داخلی جایگزین برندهای خارجی در فروشگاهها شود و فرهنگ استفاده از پوشاک داخلی گسترش پیدا کند، افزود: اما متاسفانه ناگهان این طرح متوقف شده است.
این نماینده مجلس اظهار داشت: در حال حاضر نامهای توسط کمیسیون قضایی مجلس خطاب به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تدوین شده است که در آن درباره علت توقف طرح سوال شده است.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها با عنوان اینکه متأسفانه سالانه نزدیک 1.8 میلیارد دلار قاچاق پوشاک و منسوجات در کشور رخ میدهد گفت: این مسئله باعث شده در شرایط فعلی کمبود منابع ارزی، مبالغ هنگفتی از کشور خارج شود. عرضه عیان پوشاک قاچاق از یک سو به شکل مستقیم صنایع نساجی و پوشاک و از سوی دیگر تولیدات خانگی و زنان سرپرست خانوار را تحت شعاع قرار داده است.
انتهای پیام/ و