به گزارش سبزوارنیوز ، تا دیروز موضوع پسته و مشکلات پیش و روی باغداران مطرح بود و امروز این بهانه های بی سروته برای زعفران کاران محروم منطقه غرب خراسان رضوی مطرح است و مشخص نیست فردا و البته سال های بعد نیز همین بهانه ها دستاویزی برای فرار دیگر باره وزارت متبوع جهادکشاورزی باشد همچنان که سالیان سال است با به زبان آوردن این الفاظ از زیر بار مسئولیت شانه خالی کرده اند و خالی خواهند کرد.
دیگر کسی از ایشان گویا نباید توقعی داشته باشد و هر کاری که دلشان می خواهد هم می کنند تا بزرگترین معضل برای کشاورز، نبود هیچ ضابطه ای در این مسیر باشد.
شاید به گمان عموم مردم، کشت زعفران یک محصول بسیار درآمدزا برای کشاورز به نظر بیاید اما اگر به این نکته با جزییات کامل آن دقیق شویم درمی یابیم نه تنها چنین موضوعی حقیقت ندارد بلکه این درآمد از محل فروش زعفران بسیار بسیار ناچیز می باشد.
برای تهیه یک کیلوگرم زعفران آماده بسته بندی جهت فروش شما به برداشت ۸۰ کیلوگرم گل زعفران نیازمند هستید. این یعنی باید ۸۰ کیلوگرم زعفران جمع آوری بکنید تا بتوانید یک کیلوگرم زعفران خالص و خشک شده، تحویل بازار فروش دهید.
جمع آوری گل زعفران خود با ازای هر یک کیلوگرم برداشت، کشاورز باید مبلغ ۲۵ هزار تومان به کارگر پرداخت کند، مبلغ ۲۵ هزار تومان نیز برای جدا کردن رشته های زعفران از گل باید پرداخت کند (این ارقام در همین سبزوار و شهرهای اطراف هم اکنون در حال انجام است و قابل استحصال).
نگهداری زمین و پیاز زعفران هم به جای خودش و پرداخت مبلغ برای خشک کردن زعفران نیز به جای خود. حالا در بازاری که از کشاورز این محصول را کیلویی ۸ میلیون تومان می خرند، با چنین محاسبه ای آیا پس از یک سال تلاش و انتظار مقرون به صرفه هست یا خیر!؟ پرسشی است که پاسخ آن از سوی کشاورز به روشنی بیان می شود (خیر!)
محصولی که بر اساس شنیده ها تا ۴۰ میلیون تومان، بابت صادرات آن پرداخت می گردد، آیا زیبنده است که وزارت فخیمه جهاد کشاورزی ، هیچ گونه برنامه ای برای کنترل و نظارت برای خرید و فروش آن نداشته باشد!؟
با این همه مشکلات کشاورزان تنها به همین موضوع ختم نمی شود، سالیان متمادی است که درباره خشکسالی و بهره برداری بیش از حد از منابع آبی و سفره های زیرزمینی حرف می زنیم! یک پرسش ساده از محضر این دوستان در این خصوص دارم که در قسمت بعد مفصل به آن خواهم پرداخت.
ادامه دارد
انتهای پیام/د