به گزارش سبزوارنیوز، سعید نمکی پیش از ظهر امروز در جلسه ستاد مقابله با کرونا استان اصفهان اظهار داشت: اصفهان همیشه یکی از مراکز بزرگ تجمیع خیران بود که با شیوع ویروس کرونا همچنان نیازمند آنان هستیم و بنده نیز تلاش کردم تا مدیریت این بیماری را برای نسلهای آینده منعکس کنم.
وی افزود: در بدترین روزهای فقدان منابع درکشور مدافعان سلامت مجاهدانه تلاش کردند و مظلومانه شهید میشدند درحالی که تلویزیونهای معاند مدیریت بحران ما را مسخره میکردند و یکی از عوامل بسیار موثر در کشور هدایت، حمایت و رعایت مقام معظم رهبری شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: یکی از تلخترین موارد در کشورما این است که مردم دچار مسائل اقتصادی شوند اما باید بدانیم که اولویت برتر قبل از معیشت و هرچیز دیگر سلامت است و بعد مسائل دیگری چون اقتصاد باید مطرح شود.
وی با اشاره به مصوبات جلسات مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: اولین جلسهای که بعد از کرونا تشکیل شد بر این صحبت شد که باتوجه به اتفاق عجیبی که در نظام سلامت کشور رخ داده، تعیین مصادیق محدودیتهای کرونایی به عهده وزارت بهداشت باشد و بعد از این مصوبه برای بلاعمل کردن تصمیمات این وزارت ملزم به اجرای طرح قرارگاههای مختلف از جمله محلات شد تاعملیات اجرایی طرحها صورت گیرد.
نمکی گفت: اولین گام ما در این طرحها آموزش است چراکه اگر مردم را آگاه نکنیم و اقناع عمومی به درستی صورت نگیرد ما جوابی برای برخی مسائل نداریم.
وی بیان کرد: یکی از تلخترین موارد در کشور این است که مردم دچار مسائل اقتصادی شوند اما باید در نظر داشت که اولویت برتر، سلامت مردم است و بعد باید مسائل دیگری چون اقتصاد مطرح شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: یکی از حیاتیترین مواقع تاریخ کرونا در کشور دو هفتهای است که از شنبه رقم میخورد و اگر غفلت کنیم مرگهای چهار رقمی خواهیم داشت.
وی افزود: غفلت در این مقطع چه از سوی مردم و چه از سوی مسئولاین به معنای باخت است پس اگر کسی تخلف کرد باید رحم نکنیم چراکه هرکس میتواند یک بمب ویروسی محسوب شود چراکه امروز قدرت سرایت ویروس به ده نفر رسیده و بیماریها خانوادگی شده است.
نمکی اظهار داشت: در اجرای پروتکلهای بهداشتی قاطعیت را از دست ندهید و هرگونه کتمان و گذشت در این امر تعرض به حقوق دیگر شهروندان و اضرار به غیرمحسوب میشود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص آموزشهای ارائه شده به مردم خاطرنشان کرد: ما در کشور تا 10میلیونسفیر سلامت تربیت کردیم که ناگهان در باتلاق کروناگیر افتادیم. اما اهتمام به این موضوع که هرخانه دارای یک سفیر سلامت باشد، دیگر لازم نیست التماس کنیم که سفر نروید زیرا مردم دیگر خود آگاه هستند.
وی گفت: عوامل ایجادکننده بیماری کرونا و شیوع آن دورهمیها و مجالس است که باید این آموزشها بتواند مردم را به درستی آگاه کنند تا در محله محور شدن و خانواده محور شدن این طرح به ما کمک کنند.
نمکی با اشاره به دستاوردهای ساخته شده کشور اظهار داشت: کیتهایی که در داخل کشور ساختیم به مراتب از کیتهای کرهای بهتر بود و از امروز تولید این کیتها به 100 هزار عدد میرسد، همچنین با کمک وزیر ارتباطات نیز سامانهای را طراحی کردیم که میتواند تا آخر زنجیره ابتلا به ویروس را از هر فرد شناسایی کند.
وی افزود: سامانهای که طراحی شده حتی میتواند افرادی که از قرنطینه خارج میشوند را نیز ردیابی کند و پس از جریمه 200 هزارتومانی آنان، قرنطینه سختگیرانهتری برای آنان درنظر بگیرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص سنین افراد مبتلا به کرونا بیان کرد: 11میلیون و 700 نفر از بیماران بالای 65 سال هستند که بیماری زمینهای دارند و 88 درصد مرگهای کشور را تشکیل میدهند و 12درصد نیز زیر 60سال هستند که بیماری زمینهای ندارند اما با این وجود بیشترین هزینه برای افراد مسنتر پرداخت میشود.
انتهای پیام/و