به گزارش سبزوارنیوز، روحانی در جلسه ستادملی مقابله با کرونا ضمن تشکر از کادر بهداشت و درمان کشور گفت: ما بطور دقیق نمیدانیم پایان کرونا کی هست و بنابراین دستورالعملهای بهداشتی باید طولانی مدت مد نظر باشد.
رئیس جمهوری با قدردانی از تلاش بسیار خوب کادر درمانی کشور در زمینه فعالیتهای علمی و تحقیقاتی گفت: هزار و ۹۹ بیمار کرونایی مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته اند و این نشان از تلاش بسیار این گروه از اعضای کادر درمانی است.
روحانی با اشاره به گزارش ارائه شده در این جلسه در خصوص وضعیت کرونا و مقالات علمی و تلاشهایی که در زمینههای بالینی صورت گرفته است افزود: داشتن رتبه پانزدهم علمی در جهان و رتبه اول علمی در منطقه و جهان اسلام از افتخارات کشور است.
وی گفت: در این جلسه اعلام شد با بررسیهایی که صورت گرفته دارویی که در درمان کرونا موثر بوده به دست آمده و این داروها استفاده میشود و امیدواریم در سایر زمینهها نیز کارهای علمی و تحقیقاتی کشور ادامه پیدا کند.
وی ادامه داد: اینکه هزار سی تی اسکن و آی سی یو در این مدت سه چهار ماه آماده شده و ۴۰ سی تی اسکن جدید نیز برای بیمارستانها آماده شده، مشخص است که همزمان با معالجه، تشخیص بیمارستانها را هم ارتقا میدهیم.
رییس جمهور همچنین از بهداشت و درمان کشور و کادر درمانی و مدافعان پرنشاط میدان سلامت که همیشه برای کشور افتخار آفریده بودند تقدیر و تشکر کرد.
دستورالعملهای بهداشتی باید تا زمان طولانی در دستور کار باشد
رئیس جمهوری گفت: نظافت شخصی و فاصله گذاری اجتماعی را باید همه رعایت کنند و دستورالعملهای بهداشتی باید تا زمان طولانی در دستور کار باشد.
آقای روحانی افزود: با توجه به ویروس کووید ۱۹، حتماً باید مردم از فرگیری آن مطلع باشند، چرا که این فراگیری طولانی خواهد بود و مردم باید به این نکته توجه کنند.
رئیس جمهوری گفت: برای ویروس کرونا و این اپیدمی، یک پایان مشخص در اختیار نداریم، تا زمانی که بتوانیم به یک واکسن مورد تأیید و در دسترس برسیم، مدت طولانی را پیش رو خواهیم داشت.
آقای روحانی با تاکید بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی، افزود: نباید تصور کنیم که فقط اگر امروز احتیاط و از ماسک استفاده کنیم و به شکل مکرر دستهایمان را بشوئیم و از سوی دیگر فاصله اجتماعی را رعایت کنیم، تا ۱۵ روز یا یک ماه آینده این موضوع تمام خواهد شد، این تصور اشتباه است.
رئیس جمهوری گفت: ما نمیدانیم به طور دقیق که پایان این اپیدمی چه زمانی است، بنابر این دستورالعملهای اعلام شده در مدت طولانی باید مورد مراعات همگان قرار گیرد.
وی افزود: یعنی شستشوی دستها هر چند که کاری بهداشتی است، اما جزو دستورالعملهای بهداشتی و منطبق با توصیههای اسلامی است و استفاده از ماسک در جاهایی که دارای جمعیت زیاد، الزامی است.
رئیس جمهوری ابراز امیدواری کرد روزی برسد که اعلام کنیم این دستورالعملها نیاز نیست، بنابر رعایت نکات فوق بسیار مهم است، در این جلسه وزیر بهداشت گزارشی را اعلام کردند که در یک پیکی شاهد این اپیدمی هستیم و منشأ آن یک مراسم عروسی بوده است.
آقای روحانی ادامه داد: آن منطقه به عبارتی جامعه بدون مشکلی بوده است، اما با برگزاری مراسم عروسی بعد از آن مشکلاتی برای مردم و کادر درمانی ایجاد شده است، چنین اقداماتی خسارتی را برای اقتصاد و فرهنگ کشور به همراه خواهد داشت.
رئیس جمهور گفت: خواهشمندم تمامی مردم به آنچه مدنظر برای آینده است، به لحاظ دستورالعملهای بهداشتی رعایت کنند، به هفته و آینده یک ماه نباشد، حداقل به عنوان چند ماه مدنظر قرار دهند.
آقای روحانی با اشاره به اینکه آقای ملک زاده در گزارش امروز خود از حوزه بهداشت آینده یک سال را مطرح کرد، افزود: حالا ما بیان میکنیم، حداقل مردم برای آینده چند ماه نکات را رعایت کنند و در طول سال باید مراقبت کنیم تا ببینیم در آینده چه پیش خواهد آمد.
در مقابله با کرونا، اولویت باید فضای مجازی باشد
آقای روحانی با اشاره به اینکه ما در فعالیت اجتماعی حتی الامکان باید از فضای مجازی استفاده کنیم، افزود: فضای حقیقی باید اولویت دوم ما باشد، اولویت اول ما باید فضای مجازی باشد.
رئیس جمهور گفت: فضای مجازی برای کارهای اداری است و باید در اختیار مردم قراردهیم که مردم به ادارات مراجعه نکنند و بتوانند از خانه خودشان آن خدمت را دریافت کنند، همچنین اگر خرید و فروشی دارند و اقدامات مهمتر اقتصادی است، حتی الامکان آنها را در فضای مجازی انجام دهیم.
آقای روحانی افزود: حوزه سلامت امروز بیشترین فعالیت خود را در فضای مجازی انجام میدهد و فضای مجازی میتواند به بخش سلامت ما کمک کند و در این فضا میتوانیم با پزشک متخصص تماس بگیریم و نسخههای الکترونیکی را از داروخانه دریافت کنیم.
رئیس جمهور گفت: حتی الامکان باید برای بخشی از آموزش در دبستان، دبیرستان و دانشگاهها از فضای مجازی استفاده کنیم و بخشی هم که نیاز به آموزش حضوری است، باید با مراعات دستورالعملهای بهداشتی در فضای حقیقی انجام شود.
آقای روحانی با تاکید بر ضرورت مقابله با اضطراب در روزهای کرونایی، افزود: شایعه درست نکنیم، بیخودی چیزی را بزرگ نکنیم.
رئیس جمهوری گفت: توان کشور برای امور درمانی، شامل تخت، آی سی یو، سی تی اسکن، آزمایشگاه و بالاتر پزشک، پرستار و همه مجموعه سلامت، سقف و خط قرمز ماست.
وی افزود: باید اپیدمی همیشه زیر توان سلامت در جامعه باشد، این توان باید ۱۰۰ باشد و اپیدمی ۵۰، ۶۰، ۷۰ و ۸۰ باشد و نباید به ۹۰ و ۹۵ برسد و با رسیدن به سر مرز نگرانی ایجاد کند.
رئیس جمهور گفت: اگر در جایی توان ما ۱۰۰ است و ۵۰ بیمار داریم، جای نگرانی نیست و باید کارهای درمانی را انجام دهیم.
آقای روحانی تصریح کرد: نباید مردم را مضطرب و نگران کنیم، مردم همیشه باید احتیاط کنند و مردم را وادار به وسواس هم نکنیم.
رئیس جمهور همچنین گفت: مراعات دستورالعملهای بهداشتی و پزشکی در یک حد معقول و صحیح باید همیشه مدنظر ما باشد.
مردم نگران تامین کالاهای اساسی نباشند
آقای روحانی در ادامه سخنانش در جلسه امروز ستاد مقابله با کرونا، با اشاره به اینکه دولت هیچ مشکلی در تامین کالاهای اساسی و ضروری کشور ندارد، گفت: از تلاشهای بانک مرکزی، وزارت صمت و وزارت امور خارجه برای ایجاد شرایط مطلوب جهت تامین کالاهای اساسی در کشور تشکر کرد.
آقای روحانی تاکید کرد: کالاهای اساسی در کشور تامین میشود و تا پایان سال نیز تامین خواهد شد، شرایط امروز ما در تامین کالاهای اساسی شرایط بهتری نسبت به اردیبهشت است و شرایط اردیبهشت از فروردین نیز بهتر بوده است.
رئیس جمهور ادامه داد: مردم هیچ نگرانی برای کالاهای اساسی نداشته باشند، ما همه آن چه که لازم بوده تامین کرده ایم، در هفتههای اخیر هم قدمهای بسیار بهتر و خوبی برداشته شده و شرایط، شرایط مطمئن تری شده است.
آقای روحانی یکی دیگر از وظایف دولت را ارائه بستههای حمایتی دانست و گفت: تعدادی از مردم هستند که گرفتارند و در شرایط بسیار سختی قرار دارند، ما بستههای حمایتی و کمک اعم از تسهیلات بانکی، صندوق بیمه بیکاری و بستههای معیشتی و هر کاری که لازم بوده را انجام داده ایم.
رییس جمهوری افزود: این فعالیت حمایتی تا پایان سال و تا هر وقتی که کووید ۱۹ رو به روی ما است که ما هم رو به روی آن ایستاده ایم، ادامه خواهد یافت.
آقای روحانی با اشاره به گزارش وزیر بهداشت در خصوص آغاز فاز سوم فعالیتهای این وزارتخانه و تمرکز بر روی گروههای آسیب پذیر، گفت: در کشور ما همه گروهها برابر کووید ۱۹ یکسان نیستند و ممکن است افراد جوان و بدون بیماری زمینهای و دارای بدن سالمی باشند که این گروهها میتوانند در مقابل کرونا راحتتر مقابله کنند، اما گروههایی هستند که یا دارای بیماری زمینهای و یا مسن هستند که ما باید بیشتر مراقب این دو گروه باشیم.