به گزارش سبزوار نیوز، این روزها به دلیل شیوع بیماری کرونا و قرمز شدن بسیاری از شهرها، با تصمیم مسئولان مربوطه مدارس خراسان رضوی تعطیل شده و دانش آموزان مجبور هستند از طریق نرم افزار شاد و یا بستر اینترنت از کلاسهای مجازی استفاده کنند اما نبود زیرساختهای لازم در برخی از نقاط خراسان رضوی نظیر شهرستانهای سبزوار و خوشاب، یکی از مشکلات دانش آموزان است.
خسروجردی، رئیس هنرستان پسرانه دولتی ایوب محمودی در جنوب سبزوار با انتقاد از رایگان نبودن اینترنت نرمافزار شاد برای همه دانشآموزان و کندی سرعت آن در حوالی ۱۰ صبح برای تدریس و ارسال فایل، ابراز کرد: با اینکه برخی از دانش آموزان احراز هویت نیز شدهاند اما اینترنت آنها از طریق نرمافزار آزاد محاسبه میشود و با توجه به اینکه اکثر کلاسها فنی است و دانشآموزان نیاز به دیدن فیلم آموزشی دارند، هزینه زیادی برای خانوادهها ایجاد میکند.
ترک تحصیل دانشآموزان از پیامدهای نبود امکانات در شرایط کرونایی
وی با بیان اینکه دو نفر از دانشآموزان از ابتدای سال تاکنون نتوانستهاند گوشی همراه تهیه کنند و عملاً از کلاسها جا ماندهاند و برخی بیان میکنند که ترک تحصیل کردهاند، اضافه کرد: وقتی با برخی از آنها صحبت کردم بیان کردند سر کار میروند و امیدوار هستند با پس انداز حقوقشان بتوانند یک عدد گوشی همراه تهیه کنند و سر کلاس حاضر شوند.
خسروجردی ادامه داد: بسیاری از خانوادهها در جنوب شهر از نظر اقتصادی ضعیف هستند و اگر بخواهیم فیلم این کلاسها را در اختیار آنها قرار دهیم هم امکانات مناسبی برای دیدن فیلمهای آموزشی در منزل ندارند.
مسعود شاه نعمت اللهی، از اهالی ساکن روستای فوجی شهرستان خوشاب اظهار کرد: با تعطیلی مدارس، عملاً آموزش تعطیل شده و به دلیل مشکل اینترنت و نبود امکاناتی نظیر تبلت و گوشی همراه بسیاری از خانوادهها از آموزش محروم شدهاند.
وی با اظهار اینکه برخی از روستاهای همجوار ما به غیر از نبود اینترنت، از دریافت شبکههای دیجیتال تلویزیونی نیز محروم هستند، افزود: خرید مودم، اینترنت همراه مخابرات و خرید گوشی، از توان بسیاری از خانوادهها خارج است و برخی از خانوادهها که چند دانشآموز و یا دانشجو دارند، عملاً توان خرید چند گوشی همراه را ندارند.
نعمتاللهی اضافه کرد: در برخی از نقاط روستایی که برخی از ساکنین دسترسی به امکانات ADSL دارند، سرعت اینترنت خیلی کند و ضعیف است.
مریم زرقی از ساکنین روستای زرقی نیز با اظهار اینکه نه اینترنت داریم و نه دسترسی به کانال آموزش صدا و سیما، اظهار کرد: فرزندم دانشآموز کلاس چهارمی است که فعلاً مدارس تعطیل شده و در خانه نشسته است.
علی بیات، رئیس آموزش و پرورش خوشاب نیز با انتقاد از کمبود امکانات و نبود اینترنت در تمام نقاط شهرستان برای استفاده دانشآموزان در روزهای قرمز کرونایی بیان کرد: از آنچه نگرانی داشتیم، این روزها رخ داده و به دلیل وضعیت قرمز شهرستان خوشاب، مدارس تعطیل شدهاند.
وی با اشاره به ابتلای برخی از معلمان شهرستان خوشاب به کرونا و ادامه آموزشها از راه دور و از طریق بستر اینترنت و شاد گفت: بسیاری از معلمان با جانفشانی و ایثار تمام نیرو و تلاششان را به کار گرفتهاند تا آموزش دانشآموزان عقب نیفتد و دانش آموزان از درس و مشق جا نمانند.
حدود ۳۰ درصد دانش آموزان به اینترنت و امکانات استفاده از فضای مجازی دسترسی ندارند
بیات با ابراز اینکه ۲۴ مدرسه شهرستان خوشاب به اینترنت دسترسی ندارند، اضافه کرد: حدود ۳۰ درصد دانش آموزان به اینترنت و امکانات استفاده از فضای مجازی دسترسی ندارند.
وی افزود: آموزش و پرورش بودجه خاصی برای خرید تبلت و ارائه گوشی همراه به دانشآموزان ندارد و باید بقیه ارگانها نظیر کمیته امداد و بهزیستی حداقل به افراد تحت پوشش خودش امکاناتی برای یادگیری دانشآموزان ارائه دهد و یا از طریق خیرین برای دانشآموزان بیبضاعت تجهیزات خریداری شود.
مخابرات: اینترنت نداریم، مردم از بستههای اینترنت همراه اول و ایرانسل استفاده کنند
اسماعیل نصرآبادی، رئیس اداره آموزش و پرورش سبزوار با اظهار اینکه حدود ۵ درصد از دانش آموزان در این شهرستان دسترسی به اینترنت ندارند و حدود ۲۰ درصد نیز تجهیزات کافی یا مناسب برای استفاده از کلاسهای آنلاین و امکان استفاده از بستر نرم افزار شاد برخوردار نیستند، گفت: در برخی از نقاط سبزوار مانند منطقه قلعه نو سبزوار امکان استفاده از ADSL وجود ندارد و وقتی مشکلات به اداره مخابرات و مسئولان انعکاس دادیم، بیان کردند که از بستههای اینترنت همراه اول و ایرانسل استفاده کنید.
در برخی از روستاها و مناطق عشایری سبزوار نیز، برخی از دانشآموزان مجبورند سر کوچه و بالای تپهها و مناطقی که اینترنت در دسترس هست، حضور یابند!
وی با اشاره به اینکه در برخی از روستاها و مناطق عشایری نیز با وجود مشکلاتی، برخی از دانشآموزان مجبورند سر کوچه و بالای تپهها و مناطقی که اینترنت در دسترس هست حضور یابند!، افزود: تلاش شده آموزشها در این نقاط از طریق بستههای ترکیبی به صورت جزوه و اینترنت ارائه شود تا در صورت فراهم نبودن یکی از آنها، از دیگری بتوانند استفاده کنند.
نصرآبادی با اشاره به خرید و اهدای ۲۰۰ فلش برای تهیه فایلهای درسی برای مناطقی که به اینترنت دسترسی ندارند، گفت: فلشهایی برای برخی از دانشآموزان نیازمند تهیه و اهدا شده تا بتوانند جزوه و مطالب درسی که به صورت فیلم و جزوه الکترونیکی آماده شده در اختیارشان قرار بگیرد و از طریق تلویزیون و لوازم صوتی تصویری داخل منزل استفاده کنند. همچنین با کمک خیرین ۱۳۰ تبلت توسط آموزش و پرورش سبزوار تهیه شده که در اختیار دانش آموزان قرار گرفته است.
باز هم سرقت کابل های تلفن ۲۰ هزار مشترک مخابراتی و قطع اینترنت
کاظم نیکومنش، رئیس اداره مخابرات سبزوار با تأیید برخی از مشکلات دانشآموزان در مناطق شهری و روستایی گفت: مشکل آنتن دهی موبایل و اینترنت در روستاهای بلوک تکاب با نصب دکل مخابراتی به زودی رفع میشود و در چاهک، رود سراب و زرقی با افتتاح سایت مخابراتی مشکلات رفع خواهد شد.
وی با اشاره به کوهستانی بودن برخی از مناطق شهرستان خوشاب اضافه کرد: در برخی از نقاط به دلیل کوهستانی بودن آنتن دهی با مشکلاتی روبرو است که با گزارش مردمی و بازرسیهای انجام شده به مرور رفع خواهد شد.
نیکومنش در رابطه با مشکلات اینترنت برخی از نقاط حاشیه سبزوار، گفت: در منطقه صالحآباد مشکل خاصی نداریم ولی در منطقه قلعه نو سبزوار به دلیل استاندارد نبودن برخی از ساختوسازها، در برخی از نقاط دسترسی به ADSL وجود ندارد.
نیکومنش یکی دیگر از مشکلات عدم دسترسی مردم به اینترنت خانگی را سرقت سیمهای تلفن خانگی توسط سارقان بیان و افزود: متأسفانه از ابتدای سال جاری تاکنون کابل های تلفن خانگی بیش از ۲۰ هزار نفر در سبزوار و روستاهای اطراف به سرقت رفته که عملاً جایگزینی این حجم از سرقت سیمها زمان بر و هزینه بر است.
در شرایطی که با تعطیلی مدارس، بسیاری از دانش آموزان از کمبود تجهیزات آموزشی و نبود زیرساختهای مخابراتی برای بهره گرفتن از مطالب درسی رنج میبرند، بهتر است مشکلات هر چه زودتر حل شود تا دانش آموزان ترک تحصیل را در شرایط فعلی انتخاب نکنند.
انتهای پیام/و