به گزارش سبزوارنیوز ، عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید براینکه برای برگزاری انتخابات پرشور باید فضای انتخابات رقابتی باشد، معتقد است: در انتخابات ریاست جمهوری کسانی باید شرکت کنند که در عیار تصدی جایگاه مهم ریاست جمهوری باشند.
او البته منعی برای حضور افراد مختلف در عرصه انتخابات قائل نیست و تاکید میکند نه تنها محمود احمدینژاد، بلکه هر فردی که شرایط اعلام شده در قانون اساسی را دارد؛ باید حق حضور به عنوان کاندیدا در عرصه انتخابات را پیدا کند.
او که مدتیست از حزب کارگزاران جدا شده است از برنامه جریانات اصلاحات برای انتخابات ۱۴۰۰ ابراز بیاطلاعی میکند اما معتقد است به نظر میرسد طیفهای سیاسی معمولا روی کاندیداهایی سرمایهگذاری میکنند که مطمئن باشند از فیلترهای نظارتی شورای نگهبان رد میشوند و یک دلیل اینکه هر دوره چهرههای تکراری در صحنه رقابت حضور دارند و ظهور و بروز چهرههای جدید کمتر است شاید همین باشد و....
شورای نگهبان نسبت به اصولگرایان سختگیری نمیکند و تاکنون این جناح هر فردی را که اراده کرده، توانسته از سد شورای نگهبان عبور دهد. حساسیت و سختگیری شورای نگهبان بر روی چهرههای جریان «اعتدال» و یا «اصلاحطلب» بسیار بیشتر بوده است.
در انتخابات اسفند گذشته مردم مشاهده کردند که بخشی از نامزدهای انتخاباتی نزدیک به تفکر اصلاحطلبان و یا اعتدال گرایان نتوانستند از سوی شورای نگهبان مجوز ورود به عرصه انتخابات را بگیرند، اما این موضوع برای کاندیداهای جناح مقابل به این شکل پیش نرفت.
تجربه برگزاری انتخابات در کشور ما نشان میدهد هر زمان که انتخابات به سمت رقابتی شدن حرکت کرده، مردم نیز برای حضور در پای صندوقهای رای تمایل بیشتری از خود نشان دادهاند. یک انتخابات رقابتی، آن هم در سطح ریاست جمهوری زمانی رقم میخورد که عیار کاندیداها هم وزن جایگاهی همچون ریاست دولت باشد. بنده معتقدم شورای نگهبان باید طی یک فرآیند دقیق اجازه ورود افراد کاربلد به صحنه را بدهد. زیرا مردم زمانی که حس کنند با وجود رای دادن و یا عدم مشارکت آنها، شخص موردنظر یک جریان خاص توفیق حاصل خواهد کرد؛ نسبت به تعیین سرنوشت خود بیمیل میشوند.
انتخابات اسفند یک نمونه بارز در تشخیص ملاک مردم برای مشارکت در پای صندوقهای رای است. مردم زمانی که در مواجهه با لیستهای انتخاباتی قرار گرفته و از روند تایید صلاحیتها مطلع شدند، به این نتیجه رسیدند که خواه ناخواه نتیجه انتخابات از پیش مشخص است و حتی در این فضا بسیاری از کسانی که اصل را بر مشارکت در انتخابات میدانستند؛ نسبت به شرکت در انتخابات ابراز تمایل نکردند.
هر فردی در ذیل قانون اساسی جمهوری اسلامی حق شرکت در انتخابات و عرضه برای کسب رای دارد. حتما فردی که جسارت حضور در انتخابات را پیدا میکند، بر اساس یک اندیشه و برنامه پا به عرصه میگذارد. مردم نیز بعد از چهل سال و شرکت در چندین انتخابات به درجهای از بینش سیاسی رسیدهاند که در مواجهه با «برنامه» و «شعارها»، بهترین را انتخاب کنند.
باید توجه داشت قانون اساسی بحث نظارت استصوابی را به شورای نگهبان داده و این شورا نیز باید در بحث بررسی صلاحیت افراد عواملی مختلفی را مدنظر قرار بدهد.
رخدادهای سیاسی در ایران در یکسال باقی مانده تا انتخابات ۱۴۰۰ معلول عوامل گستردهای است و هر تحلیلی در این خصوص نیز مبتنی بر حدس و گمان خواهد بود.
باید توجه داشته باشیم همین موضوع بیماری «کرونا» و شرایط کنونی کشور به خصوص در بحث اقتصاد از جمله عواملی هستند که بهشدت بر روی انتخابات سال آینده و روند پیش رو تاثیر دارند و از هم اکنون نمیتوان در خصوص وقایع انتخابات ۱۴۰۰ به راحتی صحبت کرد.
انتهای پیام/د