به گزارش سبزوارنیوز، مدتی است که خبر برگزاری جشنوارهای فرهنگی و هنری بهنام تراوک در فضای رسانهای کشور منعکس شده است. این جشنواره در چهار بخش عکس، فیلم، کاریکاتور و داستان با موضوع خانه و خانواده، مهاجرت و سفر برگزار میشود و آنگونه که در فراخوانش درج شده است، بهمنظور نکوداشت ایرج اعتصام ــ یکی از اساتید و پیشکسوتان هنر معماری در ایران ــ برپا شده است.
اما با جستوجویی مختصر در فضای مجازی، درمییابیم که تراوک در اصل نام بنگاهی تجاری در کشور ترکیه است که در حوزه ارائه خدمات مسکونی از ابتدا تا انتها و دریافت کارت اقامت، امور خرید، فروش و اجاره املاک، مشاوره و سرمایهگذاری و همچنین راهاندازی مشاغل جدید در شهر آلانیای ترکیه فعالیت میکند. شرکت تراوک در مارس 2018 فعالیت رسمی خود را آغاز کرده و طبق اطلاعاتی که خود ارائه داده، تاکنون توانسته است زمینه اقامت، خرید و اجاره مسکن بالغ بر 2000 ایرانی در شهر آلانیای ترکیه را فراهم کند و هماکنون نیز بهعنوان مجری و اسپانسر، اقدام به برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی و هنری تراوک کرده است.
با مراجعه به سایت این بنگاه تجاری، با اطلاعات متنوعی از جمله چگونگی مهاجرت، جزئیات و کموکیف کسب اقامت و خرید و اجاره انواع و اقسام ملک اعم از آپارتمان، اداری و تجاری در کشور ترکیه مواجه میشویم؛ در بخشی از سایت تراوک آمده است: "بهراحتی میتوانید در ترکیه اقامت داشته باشید. نکته مهم این است که نوع اقامت شما باید با اهدافی که برای مهاجرت دارید مطابقت داشته باشد تا بتوانید به هدف خود برسید."
اما آنچه از ماهیت و کارکرد این بنگاه تجاری استنباط میشود، این است که این بنگاه دعوی تشویق و ترغیب مخاطبان ایرانی خود برای سفر و مهاجرت به کشور ترکیه را دارد؛ حال، مشخص نیست که چنین بنگاهی که اساساً دفتر آن در شهر آلانیای ترکیه واقع است، چگونه توانسته است جواز برگزاری جشنوارهای فرهنگی و هنری را در ایران ــ آن هم در چنین مقیاس، ابعاد و تبلیغات گستردهای ــ دریافت کند.
اما از کارکرد تشویقی این بنگاه برای مهاجرت به ترکیه که بگذریم، نکته قابل تأمل دیگر این است که در شرایط کنونی که ویروس مهلک کرونا در اقصی نقاط جهان فراگیر شده است، نرخ مرگومیر و روند ابتلای بسیاری از مردم جهان به این ویروس کشنده از شیبی نگرانکننده پیروی میکند و پزشکان و کارشناسان حوزه سلامت مدام همگان را به خانهنشینی و پرهیز از مسافرت دعوت میکنند، چگونه بنگاهی تجاری همچنان بر نمایش و تبلیغ جاذبههای توریستی ترکیه تأکید و مردم را برای سفر به این کشور تشویق میکند.
بهنظر میرسد که مسئولین و دستاندرکاران حوزه فرهنگ و هنر کشور و در رأس آنها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بهعنوان متولی اصلی این حوزه، باید در تخصیص مجوزهای برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری بیش از پیش دقت و حساسیت داشته باشند بهویژه در مقطع کنونی که بازار سوءافعالی چون پولشویی و تزریق پولهای شبههآمیز به حوزه فرهنگ و هنر داغتر از همیشه است، لازم است روند نظارت و پایش فعالیتها و رویدادهای دایرشده در حوزه فرهنگ و هنر کشور با جدیت و ممارست بیشتری از سوی مسئولین و نهادهای ذیربط دنبال شود.
انتهای پیام/و