به گزارش سبزوارنیوز ، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
بازپرداخت وامهای دانشجویی تغییری نداشته
الیاس منیری، معاون امور دانشجویی صندوق رفاه، درخصوص جریمه بازپرداخت یک میلیون تومانی دانشجویان بعد از فراغت از تحصیل و تاخیر در پرداخت گفت: جریمه یک میلیون تومانی برای باز پرداخت وام دانشجویی صحت ندارد و همچین رقمی از دانشجویان دریافت نمیشود.
وی افزود: در مصوبه هیات امنای صندوق که تابستان امسال به تصویب رسیده، نظام پرداخت و بازپرداخت وامهای دانشجویی تغییراتی داشته که بر اساس این تغییرات بازپرداخت وامهای دانشجویی تسهیل شده و مبالغ و قانونهای اقساط تغییری نکرده است.
منیری اضافه کرد: شرایط بازپرداخت بهتر شده و وامهای دانشجویی به صورت سود ۴ درصدی پرداخت شده است. از زمانی که پرداخت وامهای دانشجویی مانند وام شهریه و سایر وامها راه اندازی شده، آیین نامههای پرداخت هیچ تغییری پیدا نکرده است.
خوابگاههای علم وصنعت پذیرش جدید ندارند
ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علم و صنعت ایران با توجه به محدودیتهای جدید اعلامی توسط سازمان امور اداری و استخدامی کشور و نامه شماره ۱۸۹۹۵۱/و مورخ ۹۹/۹/۷ وزیر علوم تحقیقات و فناوری، اطلاعیهای را صادر کرد.
در این اطلاعیه آمده است:
۱- ضمن اعلام تعطیلی فعالیتهای حضوری دانشگاه در بازه زمانی ۹۹/۹/۸ لغایت ۹۹/۹/۱۴ مدیران واحدها لازم است به نحوی برنامه ریزی نمایند که کلاسهای آموزشی و جلسات دفاعیه دانشجویان تحصیلات تکمیلی به صورت الکترونیکی انجام پذیرد. بدیهی است کلیه برنامهها و فعالیتهای ضروری دانشگاه به صورت دورکاری و بدون حضور فیزیکی پرسنل دانشگاه کمافی السابق ادامه مییابد.
۲- اقدامات ضروری پشتیبانی بخصوص پشتیبانی از سامانههای مجازی و مرکز فاوای دانشگاه لازم است با برنامه ریزی مناسب بدون هر گونه وقفه و خللی در فعالیتهای آموزشی پژوهشی و فناوری دانشگاه اجرا گردد و کلیه درخواستهای دانشجویی که از طریق ایمیل به کارشناسان مربوطه ارسال میشود به صورت الکترونیکی پیگیری گردد.
اقدامات مهم دانشگاه پیام نور برای اشتغال دانشجویان / افزایش حداقلی شهریه در سال جاری
محمدرضا زمانی در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری با کمیته امداد ضمن عرض تسلیت شهادت محسن فخری زاده دانشمند برجسته کشور افزود: در شرایط حساس کنونی که کشور با چالشهای اقتصادی روبه روست، دانشگاه پیام نور، ایجاد اشتغال و مهارت آموزی دانشجویان را وظیفه خود میداند و در این راستا گام برمی دارد.
وی افزود: این دانشگاه با امضای دو تفاهم نامه با کانون کارفرمایان و همچنین معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری بسترهای مهارت آموزی و اشتغال دانشجویان و فارغ التحصیلان این دانشگاه را فراهم کرده است.
وی با عنوان اینکه با شیوع بیماری کرونا، فعالیت این دورهها با کندی پیش میرود، اظهار داشت: مطمئنا با پایان این پاندمی، دانشگاه پیام نور پرقدرتتر از قبل در این زمینه فعالیت خواهد کرد.
زمانی با اشاره به زیرساختهای الکترونیکی غنی دانشگاه پیام نور اظهار داشت: قبل از شیوع کرونا، شیوه آموزش دانشگاه به صورت نیمه حضوری و الکترونیکی بود، اما بعد از شیوع بیماری و لزوم حفظ سلامت دانشجویان و کارکنان، آموزش و برگزاری آزمونها به صورت ۱۰۰ درصد الکترونیکی درآمده است.
شرایط تسهیل در پرداخت وامهای دانشجویی اعلام شد
صندوق رفاه دانشجویان به وزارت علوم در بخشنامهای شرایط تسهیل در دریافت وامهای دانشجویی را با توجه به شرایط ناشی از کرونا به دانشگاهها ابلاغ کرد.
براساس این گزارش در این بخش نامه آمده است: با توجه به ضرورت حمایت از دانشجویان بر اهتمام مناسب از سوی دست اندرکاران موجود در آن دانشگاه به ویژه مدیران حوزه دانشجویی و کارشناسان ادارات رفاه در جذب حداکثری اعتبارات و بهره مندی دانشجویان متقاضی واجد شرایط آن دانشگاه از انواع وامها تاکید گردد.
با توجه به حضور حداقلی دانشجویان در دانشگاه اطلاع رسانی لازم به همه دانشجویان از طرق متقضی برای ثبت نام در موعد مقرر صورت پذیرد.
اطلاعات دانشجویان ورودی جدید در سامانه تبادلات اطلاعات آموزش وزارت علوم در اسرع وقت بروزرسانی شده و زمینه بهره مندی آنان هم از وامهای دانشجویی به ویژه وام تحصیلی فراهم گردد.
راه حلهایی که میتواند جایگزین موقت، اما موثر برای ساخت خوابگاه باشد
کمبود خوابگاههای متاهلی و توسعه این خوابگاهها در دانشگاهها طی سالهای اخیر به یکی از مطالبات اصلی دانشجویان تبدیل شده است. روند مطالبات دانشجو برای اسکان در این خوابگاهها از ثبت درخواست اسکان گرفته تا اعتراضات و تجمعهایی که برگزار میشود نمود پیدا کرده است.
اما چرا مسئولان دانشگاهها و وزارت خانههای تابعه با وجود این اعتراضات و درخواستهای دانشجویان متاهل کمترین اقدام را در برطرف سازی این مشکل دارند و قدمی موثر برای رفع آن برنمی دارند؟
در گزارشهای متعددی به سراغ مسئولان مختلف دانشگاهی و وزارت خانههای علوم و بهداشت و حتی مجلس شورای اسلامی رفتیم که تقریبا برای شانه خالی کردن از این مسئولیت مسئله کمبود بودجه را مطرح کردند و معتقدند که تا زمانی که بودجه ساخت خوابگاه جدید به دانشگاهها اختصاص پیدا نکند نمیتوانند مسأله اسکان دانشجویان متاهل را حل کنند.
درست است که کمبود بودجه مهمترین مسئله برای حل مشکلات است و اگر بودجه طرحهای عمرانی تحقق پیدا نکند نمیتوان قدمی برای حل مسئله برداشت.
کمبود بودجه بهانهای شده برای کم کاری در کشور که وقتی مطالبهای از مسئولی در هر سازمان یا نهادی میشود این مشکل را به عنوان پاسخ مطالبه به افکار عمومی میدهد در صورتی که این بهانه نمیتواند دردی از دانشجویی که به دنبال سقفی برای خود و خانواده اش است دوا کند.
حاجی زاده: مشکل مدارک دانشجویان دکتری در حال بررسی است
جمعی از دانشآموختگان دکتری دانشگاههای دولتی به اقدام سازمان امور دانشجویان برای اخذ هزینه فرصت مطالعاتی آنها علیرغم داشتن نامه عدم کاریابی طی یکسال اخیراعتراض کردند.
این دانشجویان علاوه بر اعتراضات حضوری، به دلیل عدم رسیدگی سازمان امور دانشجویان نامهای را به منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نوشتند و عنوان کردند، سازمان امور دانشجویان طی اقدامی بیسابقه و خلاف رویه قانونی، بعد از اعلام اصلاحیه دستورالعمل مذکور به شماره ۷۷۵۵۱/۹ مصوب ۳۱/۴/۹۹، با وجود تقدیم نامه عدم کاریابی از سوی دانشآموخته، اقدام به لغو تعهد فرصت ننموده و خواستار عودت ارز اعطایی دوره فرصت مطالعاتی به نرخ روز شده است. اساساً این اصلاحیه شامل آن دسته از دانشآموختگانی که قبلاً مشمول دستورالعمل قبلی بودهاند، نمیگردد.
پس از این اعتراض به سراغ حاجی زاده، مدیرکل امور سازمان امور دانشجویان رفتیم و موضوع را پیگیری کردیم که وی درپاسخ به اعتراض این دانشجویان گفت: بر اساس قوانین، دانشجویانی که فرصت مطالعاتی به آنها اختصاص داده میشود باید پس از بازگشت دو برابر زمان فرصت مطالعاتی تاییدیه اشتغال به کار و بیمه به سازمان امور دانشجویان اختصاص دهند تا سند تضمینی آنها آزاد و مدرک تحصیلی صادر شود.
وی افزود: دانشجویان معترض اعلام کردند که نتوانستند در این مدت جایی مشغول به کار شوند و خواستار دریافت مدرک تحصیلی هستند که سازمان امور دانشجویان نمیتواند برخلاف قوانین عمل کند، باید علاوه بر نامه عدم کاریابی دو برابر زمان فرصت مطالعاتی بگذرد که بتوانند مدرک خود را بگیرند.
مهلت ثبتنام وامهای دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس تا ۱۵ آذر تمدید شد
معاونت دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس در اطلاعیهای مهلت ثبت نام وامهای دانشجویی ویژه دانشجویان رشتههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را تمدید کرد.
در این اطلاعیه آمده است: دانشجویان تا ۱۵ آذر ماه برای ثبتنام وام فرصت خواهند داشت تا با مراجعه به سامانه صندوق رفاه دانشحویان نسبت به ثبت نام خود اقدام نمایند.
لازم به ذکر است، وام ودیعه مسکن نخبگان، مربوط به دانشجویانی است که عضو بنیاد نخبگان بوده و از آنجا معرفی شدهاند.
مکاتبات اداری برای استعلام مدارک تحصیلی خارج از کشور ممنوع شد
مجتبی صدیقی در بخشنامهای به روسای دانشگاه های، سراسری، آزاد، پیام نور، علمی کاربردی، و فنی و حرفه ای، اعلام کرد: از آنجایی که ارزشیابی تمام مدارک تحصیلی دانشآموختگان خارج از کشور در اداره کل اموردانشآموختگان به صورت الکترونیکی انجام میشود، لذا برای استعلام ارزشنامههای دانشآموختگانی که پیشتر ارزشنامه آنها بدون درج QRCode صادر شده است میبایست بهپورتال سازمان به نشانی
http://sabzevarnews.ir مراجعه و پس از ثبتنام اولیه در قسمت خدمات/ اداره کل امور دانشآموختگان/ دریافت کد صحت ارزشنامههای قدیمی خارج از کشور، نسبت به اخذ QR Code اقدام کنند.
سپس آن واحد میتواند با مراجعه به پورتال یاد شده از بخش استعلام کدصحت، نسبت به صحت و سقم ارزشنامه اطمینان حاصل کند.
لازم به ذکراست از هرگونه مکاتبات اداری برای استعلام مدارک تحصیلی خارج از کشور جدا خودداری شود.
ضمناً برای آگاهی از نحوه دریافت تأییدیه تحصیلی و نیز اخذ QR Code توسط متقاضیان کلیپ آموزشی به نشانی /
https://sabzevarnews.ir پیش بینی شده است.
انتهای پیام/ ن