رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران، گفت: معتقدم باورِ اجرای این قانون توسط تمام سازمانهای مرتبط، میتواند ما را در حمایت از اطفال و نوجوانان تبدیل به یک کشور پیشرو کند.
حسن موسوی چلک افزود: یکی از موارد نگران کننده، بحث اهدای عضو و قانون پیوند اعضا است. نمایندگان مجلس در جریان بررسی مواد لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان، مجازات خرید و فروش و قاچاق اعضا و جوارح کودکان و نوجوانان را تعیین کردند.
بر این اساس و مطابق ماده ۱۳ این لایحه «هرکس مرتکب انتقال، خرید، فروش یا قاچاق اعضا و جوارح کودک و نوجوان شود به مجازات حبس درجه سه محکوم میشود و همچنین در تبصره یک ماده ۱۳ این لایحه انتقال اعضا و جوارح به بیماران نیازمند را که طبق قانون پیوند اعضای بیماران فوت شده یا مرگ مغزی مصوب ۱۷ فروردین ۱۳۷۹ صورت میگیرد از شمول این ماده مستثنی کردند.
این مصوبه مجلس شورای اسلامی در شورای نگهبان تغییر پیدا کرد و عبارات آن را عوض کردند و گفتند انتقال اعضا و جوارح به بیماران نیازمند مشروط به اینکه عنوان «مصلح»، «اهانت» و «هتک» نداشته باشد و همچنین برداشتن آن عضو، موثر در مرگ او نباشد، از شمول این ماده مستثنی است.
به نظر من این تغییر نگران کننده است و میتواند در قاچاق اعضا موثر باشد درحالی که اگر همان متن لایحه مورد تصویب قرار میگرفت چنین نگرانیهایی به وجود نمیآمد.
انتهای پیام/د