به گزارش سبزوارنیوز ، امیرعلی سردار افخمی، معمار شناختهشده ایرانی که از آثار مهم او ساختمان تئاتر شهر و ساختمان جدید مجلس شورای اسلامی است که در سال ۱۳۵۵ طراحی و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سالهای ۱۳۷۶–۱۳۸۰ اجرا شد در ۹۱ سالگی در پاریس درگذشت.
وی درباره ایده طراحی تئاتر شهر گفته است: این باغ به گونه ای بود که از همه طرف دیده می شد. هم از طرف خیابان ولیعصر و هم از طرف شمال، هم از طرف جنوب که کوچه ای قرار داشت و هم از طرف شرق. چون از همه طرف دیده می شد به نظرم رسید بهترین طرح برای اجرای چنین ایده ای، یک ساختمان دایره ای است.
این هنرمند علاقه استفاده از آجر را در آثار خود چنین شرح داده است: من روی آجر، تاکید خاصی داشتم. اولین پروژه ای که با آجر اجرا کردم مرکز تحقیقات وزرات کار واقع در خیابان ولیعصر بود. سالنی آنجا داشت که من با آجر اجرا کرده ام و خیلی هم باعث اوقات تلخی کارفرمایم شد. این آقای وزیر خیلی از آجر بدش می آمد. مصالح خوب از نظر او و دیگر صاحبکاران مرمر و تراورتن و از این مزخرفات بود. این اولین پروژه من در تهران بود که با آجر اجرا کردم. پروژه بعدی، خانه خودم بود که در اختیار وزارت امور خارجه است و میهمان های خارجی شان را آنجا می برند. خانه من از آجر، گچ و سرامیک بود. در ساخت آن از همان مصالحی بهره بردم که در ساختمان تئاتر شهر به کار برده بودم.
وی در سال ۱۳۰۸ در تهران به دنیا آمد. در سال ۱۳۲۳ زمانی که شاگرد دوره متوسطه بود برای ادامه تحصیلات راهی فرانسه شد و پس از ورود به رشته معماری در مدرسه هنرهای زیبای پاریس "بوزار" شاگرد اول شد.
سردار افخمی پس از اخذ مدرک دکتری معماری از دانشکده هنرهای زیبای پاریس در سال ۱۳۴۲ به ایران بازگشت و در دانشگاه تهران به تدریس مشغول شد. سپس تدریس را رها کرد و منحصراً به کار معماری در دفتر خود در تهران "شرکت مهندسان مشاور سردارافخمی" پرداخت. سردار افخمی کمی قبل از انقلاب به دلیل مسائل خانوادگی ایران را مجدداً به مقصد فرانسه ترک کرد.
انتهای پیام/خ