به گزارش سبزوارنیوز ، منصور غلامی در حاشیه آیین تجلیل از دانشآموزان پژوهشگر و فناوران برگزیده که در وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، درباره حمایت از دانشآموزان پژوهشگر گفت: مراکز رشد، چون عموما در کنار دانشگاهها شکل گرفته از طریق اساتید و دانشجویان صاحب ایده فعالیت میکنند، نمونه کار میآید و میپذیرند که حمایتشان کنند.
وزیر علوم در پاسخ به اینکه یک مرتبه مطرح کرده بودید کنکور حذف نمیشود مگر امتحانات سه پایه متوسطه نهایی شود؟ گفت: موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی به طور جدی مطرح است تا تدبیری برای جایگزینی کنکور فعلی اندیشیده شود. در برخی رشتههای پرطرفدار حتما باید شاخص انتخاب وجود داشته باشد. روی این موضوع کار میشود و امیدواریم نتیجه خوب و قابل اعتمادی از لحاظ ارزیابی و انتخاب دانشآموزان برای دانشگاهها به دست بیاید. این اراده وجود دارد.
غلامی در پاسخ به اینکه پس حذف کنکورمنوط به امتحان نهایی سه پایه نیست؟ اظهار کرد: شاخص اصلی ما در حال حاضر نمره آزمون سراسری است. اگر بخواهیم این شاخص را جایگزین کنیم، باید یک انتخاب علمی انجام دهیم. انتخاب علمی را قاعدتا در یک سال تحصیلی نمیشود انجام داد و باید چندسال متوالی را با یک سیستم ثابت و همه گیر از نظر سطح ملی ارزیابی کنیم.
وی ادامه داد: باید بتوانیم در سراسر کشور دانشآموزان را در یک سطح استاندارد با همدیگر مقایسه کرده و آنها را انتخاب کنیم. اینکه دانشگاهها خودشان هم شاخصهای خاصی داشته باشند. کار به صورت جدی در ستاد اجرای نقشه علمی کشور در حال پیگیری است و باید به نتیجه برسد.
وزیر علوم اظهار امیدواری کرد: همانگونه که پیشبینی میشود در سال ۱۴۰۰ قبل از ثبت نام کنکور ۱۴۰۱ تصمیم نهایی اعلام شود که اگر انجام شود کار خوبی است.
غلامی در پاسخ به اینکه آیا پرونده نظام قدیمیها برای کنکور ۱۴۰۰ بسته شد؟ گفت: از نظر ما بله، زیرا دو مرتبه در شورای سنجش و پذیرش مطرح و تصمیم گرفته شده است که دیگر ادامه پیدا نکند. از نظر ما پرونده بسته شده است.
وزیر علوم افزود: مورد دیگر، سرعت رشد علمی کشور است. وقتی در یک مسابقه بین کشورهای بزرگ و مطرح دنیا برای ارائه دستاوردهای علمی قرار میگیریم معنایش این است که آنها هم دارند با توانمندیهای بیشتری کار میکنند.
همچنین وقتی ایران به لحاظ سرعت رشد علمی در دنیا، دوم میشود و یا به اعتباری برخی شاخصها در رتبه اول هستیم به معنای آن است که محققین و پژوهشگران ما دارند با توان بالا کار میکنند.
غلامی درباره اینکه دستاوردهای علمی ما چقدر در داخل مورد استفاده قرار میگیرد اظهار کرد: ما حتما باید جایگاه بینالمللی مان را حفظ کنیم و نگاهی به استفاده آنها در داخل داشته باشیم. برخی از پژوهشها در حوزه علوم پایه و برخی علوم جدید هستند که هنوز در سیستمهای کاربردی ننشستهاند و بسیاری از دستاوردهای محققین ما که در دنیا در حال استفاده است از همین گروه است.
انتهای پیام/د