گفت وگو: جواد دباغی مقدم - بخش نخست
ووشو در استانهایی مثل خراسان رضوی با جدیت دنبال می شود اساتید بسیار خوب و قهرمانان با اخلاق و ارزنده ای در این استان هستند که در سبک های مختلف صاحب عنوان در کشور هستند. در مسابقات کشوری در مسابقات بین المللی و اینکه با توجه به تجربیات که من دارم و استان های مختلفی را دیدهام در طی این سالها می دانم که استان شما (خراسان رضوی) با محوریت استاد غمخوار جایگاه خیلی خوبی یافته است. شهرستان سبزوار یکی از شهرستان های مهم استان خراسان رضوی است و پتانسیلهای بسیار خوبی دارد حتما نیاز است تا حمایت های ویژه مسئولین را به خود ببیند باید یک نگاه ویژه به این استان و این شهرستان انجام شود.
هنرجوهای خوبی را دیده ام که حتی با من نیز تماس گرفته اند و علاقهمند بوده اند. باید قدر این انگیزه ها و استعدادها را دریافت.
نه اینکه چون همشهری آقای دباغی مقدم هستند نه! قطعاً می گویم در آینده شاهد درخشش ورزشکاران ووشو سبزوار خواهیم بود. این میسر می شود حتماً یک همدلی و یک همکاری استانی و حتی ملی نیاز هست تا از تجربیات دیگر اساتید باید استفاده شود.
سبزوارنیوز: اگر از شما و دوستان مشترک دیگرمان همچون «حسام تشنیزی عزیز، فرشاد عربی، محسن احمدی، حمیدرضا لادور، خواهران منصوریان و...» بخواهم برای آموزش جوانان این دیار به سبزوار خواهند آمد؟
رسول صادقی: قطعا چنین خواهیم کرد و با افتخار در کنار ورزشکاران جویای نام دیار سربداران خواهیم بود. اگر توجه داشته باشید استعدادهای خیلی خوبی شناسایی شده است، کمیته استعدادیابی در فدراسیون ووشو مدتهاست فعالیت می کند و بر همین اساس در هر استان مربیان و نمایندگان خوبی مسئولیت مهمی در این خصوص دارند. امروز واقعاً رقابت حتی برای شهرستان و استان نیز بسیار سنگین شده و شاهد هستیم که وجود رقیبان زیاد باعث شده سطح کار نیز بسیار بالاتر برود.
از اوایل دهه هفتاد با ورزشهای رزمی آشنا و در همان سنین نوجوانی علاقهمند به انجام حرکات ورزشی و ورزش رزمی شد. رسول صادقی را به جرأت می توان ابداع کننده ورزش همگانی تای چی در پارک ها و فضاهای عمومی کشور دانست و به همین بهانه به سراغ او رفتیم تا از تجربیات شخصی و افتخارات ملی و بین المللی اش سخن بگوید.
ورزش رزمی را با کاراته از سال ۱۳۷۲ شروع کرد و در سال ۱۳۷۶ با ورزش های چینی آشنا شد. در سال ۱۳۷۹ در نخستین مسابقه رسمی و ملی شرکت کرد و تا به امروز درگیر مسابقات ملی و بین المللی است.
کسب نخستین مدال در مسابقات ملی و بین المللی در سال ۱۳۸۳ و در رقابت های بینالمللی جام وحدت و دوستی دو مدال طلا برایش به ارمغان آور تا «رسول صادقی» عزم خودش را جزم شرکت در آزمون های بین المللی کند و این اتفاق و کسب ۲ مدال طلا در کشور چین آن هم در سال ۲۰۰۷ به آرزوی او جامه عمل پوشید. البته در رقابتهای جهانی لهستان هم گردن آویز برنز گرفت تا یک مدال دیگر بربای کاروان ایران کسب کند.
تمرینی برای کسب آرامش و تنفس سالم
سبزوارنیوز: ورزش ووشو در دو بخش فرم (تالو) و مبارزه (ساندا) دنبال می شود و تای چی یکی از چندین و چند رشته تالو است با بعد عمومی تر و فراگیرتر، درباره تای چی توضیح دهید اگر بخواهید خلاصه معرفی کنید، چه خواهید گفت:
رسول صادقی: «تای چی چوان» یکی از سبک های زیر مجموعه ورزش ووشو است و دارای ابعاد مختلفی از ابعاد مثل بعد «قهرمانی، درمانی و بعد همگانی» که هر کدام از این ابعاد، سیستم های تمرینی خود را دارد و همانگونه که اشاره کردید امروزه به عنوان یک ورزش همگانی در دنیا معرفی شده است. وقتی می گوییم بعد درمانی دارد، منظور در همین شیوع کرونا شاهد هستیم در بیمارستان های کرونایی چین، حتی این حرکات ورزشی نظم دهند سیستم تنفسی با استقبال زیادی از سوی پزشکان، بیماران و حتی مراجعه کنندگان روبه رو شده است.
ووشو در ایران جایگاه قابل ملاحظه ای دارد و امروز ترس بسیار زیادی را از سوی چین شاهد هستیم چون ورزشکاران مطرح ما امروز سکوهای زیادی را به خود اختصاص می دهند که مثلا در ساندا بی چون و چرا در دنیا حرف اول را ما می زنیم.
اصفهان حالا به عنوان یک استان پیشرو مطرح است و «تای چی» در بعد همگانی سالهاست که به صورت مستمر، سازمان یافته و بدون وقفه در فضاها و اماکن مختلف اجرا می شود.
در بعد همگانی به صورتی طراحی شده که همه افراد با هر سنی از سنین پایه تا سنین بالا میتوانند این حرکات انجام بدهند و لذت ببرند. این حرکات به گونه ای است که بسیار آرام همراه با تنفس عمیق اجرا می شود و می تواند انسان امروزی را به یک سطح از آرامش مناسب و خیلی خوبی برساند. ضمن اینکه در حین انجام این حرکات عضلات پا و سایر عضلات درگیر میشود فیله کمر و... اما اتفاق مهمی از درون است و انرژی های درونی بدن آزاد می شود حالا بیشتر مورد توجه قرار دارد چرا که به تنفس نظم می بخشد.
همه موجودات زنده هستند و نفس می کشند و اگر لحظه این تنفس قطع شود خب دیگر حیات هم وجود نخواهد داشت. اهمیت تنفس و سیستم های تنفسی زیاد است و انسان ناچار است برای آرامش خود تنفس را تقویت کند.
پایان بخش نخست
انتهای پیام/د