به گزارش سبزوارنیوز ، به گفته دکتر محرز در این مرحله واکسن آزمایشی کرونا در دو نوبت به فاصله دو هفته به ۵۶ داوطلب تزریق میشود.
داوطلبان در مدت کارآزمایی "در یک جای خاص" نگهداری میشوند چون به دلیل شیوع زیاد کرونا در جامعه اندازهگیری پادتن کرونا در خون آنها دچار اشکال نشود.
پبشتر گفته شده بود این جای خاص هتل ارم است.
نه درباره این واکسن و نه درباره واکسنهای دیگری که ایران میگوید در دست ساخت دارد تاکنون هیچ اطلاعات علمیای منتشر نشده است. نامهایی که هم بعنوان کارشناسان و دستاندرکاران ساخت این واکسنها مطرح شدهاند در زمینه ساخت، کارآزمایی وسیع انسانی و تولید واکسن تقریبا هیچ سابقهای ندارند و تحقیقی در این زمینهها منتشر نکردهاند.
با اینکه دکتر محرز به نام شرکت سازنده واکسنی که قرار است بزودی آزمایش شود اشارهای نکرده است. او در باره فناوری بکار رفته در این واکسن گفت: "واکسن کرونای ایرانی بر اساس متد ویروس کشته شده و ضعیف شده است که این نوع واکسن هم مصونیت خوبی میدهد. در دنیا واکسنهایی که با این روش تولید شدند، بالای ۷۰ درصد و شاید تا ۹۰ درصد هم مصونیت میدهند که برای جامعه کافی است."
دکتر محرز درباره شرایط داوطلبان گفت آنها بین ۱۸ تا ۵۰ سال دارند و سالم هستند و نباید سابقه ابتلا به کرونا داشته باشند و پادتن کرونا نباید در خونشان وجود داشته باشد.
محقق اصلی پروژه تولید واکسن ایرانی کرونا همچنین گفت "اگر همه چیز با موفقیت پیش رود و تایید آن را هم از سازمان بهداشت جهانی دریافت کنیم" واکسن ایرانی کرونا "حداکثر تا آخر بهار" آماده میشود.
برخی منتقدان میگویند در حالیکه کشورهای قروتمند و صاحب علم دنیا بجای ساخت واکسن به خرید آن روی آوردهاند اینکه ایران بدون تجربه و پشتوانه علمی و فنی قصد دارد واکسن بسازد توجیه ندارد
انتهای پیام/خ