در صورت موفقآمیز بودن، واکسن کرونا در اردیبهشت و خرداد ۱۴۰۰ عرضه میشود
سربداران - مدیر تیم تولید واکسن کرونا گفت: باید آزمایشهای بالینی فاز یک و دو و سه انجام شود، تا اجازه تولید انبوه را داشته باشیم و حدودا تا اردیبهشت طول خواهد کشید.
به گزارش سبزوارنیوز ، دکتر حسن جلیلی، مدیر تیم تولید واکسن کرونا، در مورد نتایج فنی واکسن گفت:
تقریبا از ۱۲۰ پلتفرمی که در دنیا وجود دارد، نزدیک به ۴۰ پلتفرم از ویروس غیرفعال استفاده شدهاست.
در برخی از کشورها مثل چین مرحله فاز سوم را تمام کردند، در هند در شرف پایان فاز سوم قرار دارند. ما براساس همین پلتفرم که تکنولوژی آن سالیان سال است درکشور وجود داشته، تلاش کردهایم واکسن کرونا را مطابق با همین پلتفرم جلو ببریم و مشابه استانداردهای جهانی عمل کردیم. نتایج و مستنداتی که دالِ بر موفقیت ما در زمینه پیش بالینی بود به وزارت بهداشت ارائه شد و با مطالعات کارشناسان سازمان بهداشت، در نهایت مجوز مطالعات بالینی صادر شد.
ما یک سایت تولیدی فراهم کردهبودیم، که در حد چند ده هزار برای تولید باشد و بتوانیم از تولیدات مطالعات بالینی استفاده کنیم. این همان کاری بود که در سراسر جهان آغاز شد و به محض شروع مطالعات بالینی به فراهم آوردن زیرساختهای تولید انبوه اقدام کردند.
ما هم شروع به تهیه زیرساختها کردیم، که فاز یک به بهرهبرداری رسید و فاز دو را در اسفندماه و فاز سه را در اردیبهشت ماه به بهرهبرداری خواهیم رساند.
وی در پاسخ به این سوال که در خوشبینانهترین حالت واکسن کرونا در اردیبهشت و خرداد ۱۴۰۰ عرضه میشود، ادامه داد:
بله، باید طبق قرار فاز یک و دو و سه انجام شود، تا اجازه تولید انبوه را داشته باشیم و حدودا تا اردیبهشت طول خواهد کشید و اینکه فاز سوم با چه وسعتی شروع میشود، بستگی به موفقآمیز بودن واکسن دارد و سعی میکنیم اگر تولید واکسن موفقآمیز بود، تولید انبوه را داشته باشیم.
جلیلی در مورد فاز اول مرحله آزمایش انسانی کرونا تصریح کرد: تاکید ما این بوده است، که فاز اول مطالعات انسانی بالینی آغاز شده است وبارها و بارها در بنرها این موضوع را شفاف کردهایم و اگر انعکاس خبری خوبی صورت نگرفتهاست، بنده این موضوع را شفاف میکنم.
دکتر عباس آقازاده، رئیس مجمع عمومی نظام پزشکی با اشاره به اینکه متولیان امر در ایران شروع اپیدمی کرونا را دیر با جدیت دنبال کردند، گفت: به اعتقاد بنده تامین واکسن کرونا در مرحلهتاریخیای قرار دارد، چراکه هدف و اصل مسئله تامین سلامتی مردم است. اما این درحالی است، که ما از سرعت اپیدمی در کشورمان عقب افتادهایم و هنوز نتوانستیم این عقبماندگی را پر کنیم.
وی در مورد این عقبماندگی تصریح کرد: ما شروع اپیدمی را دیرتر مطلع شدیم و باتاخیر اقدامات پیشگیرانه و فاصلهگذاری را اجرا کردیم و شروع اپیدمی در کشور را با جدیت دنبال نکردیم.
از آنجایی که این غافگیری در سراسر دنیا رخ داد و این اپیدمی پدیده نوظهوری بود، ولی در کشور ما بعد از شیوع کرونا تا مدتها حالت فوقالعاده اعلام نمیشد و رفتوآمدها و پروازها همینطور ادامه داشت.
به عقبماندگی دامن نزنیم
اگر الان همزمان با تحولات دنیا یعنی واکسیناسیون حرکت نکنیم، باز هم این عقبماندگی را خواهیم داشت. به اعتقاد ما برای مقابله با اپیدمی نمیتوان به ایمنی جمعی یا ایمنی گلهای امیدوار بود؛ به این صورت که این بیماری در کشور منتشر شود و به حد بیش از ۶۲درصد برسد تا افراد به ایمنی دست یابند و ممکن است افرادی هم جان خود را ازدست بدهند. این تئوری تئوری برشکستهای است و در هیچ جای دنیا جواب نداده است و در مقابل آن فاصلهگذاری اجتماعی فعال و ماسک و شستوشوی دستها و واکسیناسیون راهحل مقابله با کرونا مطرح شدهاست. نکته حائز اهمیت این است، که تازه به مرحله نخستین آزمایش انسانی رسیدهایم و این به معنای واکسیناسیون نیست و به دلایل اهداف سیاسی در مردم اینگونه منعکس شدهاست که، واکسیناسیون در ایران آغاز شدهاست.
رئیس مجمع عمومی نظام پزشکی در ادامه به پیشرو بودن آزمایشهای بالینی ایران نسبت به کشورهای همسایه خبر داد و گفت: آزمایشهای حیوانی ماههاست که صورت گرفته و باید به این نتیجه برسیم که در کنار حمایت از تولید داخلی واکسن کرونا، واکسن مفیدی را وارد کشور کنیم.
از قضایا تصاویری سوپرمنی نداشته باشیم
آقازاده ادامه داد: در ایران برای مبارزه با اپیدمی، لازم نیست ۸۰ میلیون جمعیت کشور را واکسینه کرد. گاهی شنیده میشود که ۲۵ میلیون دوز واکسن نسبت به جمعیت ۸۰ میلیونی به چه دردی میخورد؟ اما این درحالیاست که در هر کشوری یکسری تکیهگاههایی وجود دارد، که با اتکا به آن نقاط حساس در کشور کمر اپیدمی میشکند. به عنوان مثال، اگر به افراد دارای بیماریهای زمینهای، مادران باردار، کودکان زیر پنج سال، به افراد بالای ۶۵ سال ، به افرادی که زیاد با بیماران سر و کار دارند، کادر درمان، کادر آموزشی و... واکسن تزریق شود، کمر اپیدمی شکسته میشود و چه بسا به یک بیماری آندمی و غیرفعال تحت حاد تبدیل شود. بنابراین تصور اینکه ما بنشینیم و ۸۵ میلیون واکسن را تهیه کنیم و به تمامی جمعیت تزریق کنیم تصوری کارتونی و سوپرمنی از قضیه است.
انتهای پیام/ن
کد خبر : 4140
تاریخ انتشار : 4 سال پیش