به گزارش خبرنگار سبزوارنیوز ، پروفسور مسعود درخشان در برنامه رادیویی "اقتصاد" در مورد تصمیماتی که در مجلس وضع میشود، گفت: طرح بانکداری اسلامی مدتهاست که در دستور کار مجلس قرار گرفته است و قرار بود بانک مرکزی هم اصلاحاتی در این زمینه انجام دهد، که گفتند اصلاحاتی هم صورت گرفتهاست و هماکنون در حال بررسی صورت نهایی این اصلاحیه هستند. من خطاب به نمایندگان مجلس میگویم: «آیا بهتر نیست که آن چه را که میدانیم اسلامی نیست، تحت عنوان اسلامی به تصویب نرسانیم».
من بعید میدانم که از مراجع کسی باشد، که بگوید که عملکرد بانکهای ما بعد از انقلاب اسلامی تاکنون اسلامی بوده است! درحالی است که سالیان سال است واژه اسلامی بر بانکهای ما مطرح است و مردم هم آگاهند از اینکه عملکرد بانکهای ما اسلامی نیست و آنچه که از بانکهای میگیرند، بهره است.
با تغییر اسم، مسألهای اسلامی نمیشود
عملکرد نشان میدهد که آیا این عمل اسلامی هست یا نه. هیچ کدام از علما هم بر این موضوع صحه نگذاشتند. خواهش من این است که شما نمایندگان انقلابی این واژه را حذف کنید و بگویید طرح جدید بانکداری در جمهوری اسلامی ایران.
وی در پاسخ به این سوال که آیا توانایی این را نداریم که بانکداریها را بر پایه اسلامی جلو ببریم، تصریح کرد: برای انجام اینکار، باید خیلی از ساختارهای پولی و مالی کشور تغییر کند؛ با حضور بانکهای خصوصی، شرکتهای بزرگ سرمایه گذاری، عملکرد بورس و سایر نهادهای فعال در بازار پول و سرمایه نمیتوانیم بانک اسلامی داشته باشیم. این امر سبب میشود که مردم با جدیت مسائل اسلامی را دنبال نکنند و ما نباید فرهنگ مردم را اینگونه مورد حمله قرار دهیم.
از رئیس بانک مرکزی سوال کنید، اگر ایشان مسائل اقتصادی خوانده باشد و خوب هم خوانده باشد، واقف خواهد شد که این بانکداری، اسلامی نیست.
فساد در کشور عمیق است
این استاد دانشگاه درمورد بودجه سال آینده که جنبه فوریتی دارد، خاطر نشان کرد: نمایندگان مجلس باید تا حد زیادی نسبت به نمایندگان دورههای قبل متفاوت عمل کنند. وقتی در تخصیص بودجه ارز، فساد دیده میشود و درصد بالایی از ذخایر ارزی کشور -که درحال جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم- به کسانی داده میشود که کارتن خواب هستند، مردم متوجه این فساد عمیق میشوند.
دزد در همه جای دنیا هست، ولی نظامی مورد اعتماد قرار میگیرد که پلیس قویای داشته باشد؛ مردم هنوز نمیدانند که تکلیف آن کارتنخوابها چه شد و مسائل در پارهای از ابهام قرار میگیرد.
برای مسئولان بهشت تعریف شده است
در این شرایط که نمایندگان نمیتوانند بانک مرکزی را بازخواست کنند، قوه قضائیه هم نمیتواند بانک مرکزی را محاکمه کند؛ زیرا در کشور سنت و عرفی بهوجود آمده که تمام دولتمردان ارشد از رئیسجمهور گرفته تا معاونین و وزرا فقط پاداش میگیرند و مجازاتی ندارند.
برای اینها فقط بهشت تعریف شده، جهنمی وجود ندارد و متوجه این امر هستند که هرکاری هم از جانب آنها صورت بگیرد، امنیت قضایی دارند؛ ما تابه حال ندیدهایم وزیری محاکمه شود.
بنابراین در این شرایط فرقی نمیکند که ارز ۴۲۰۰ تعیین کنند یا ارز را بالا ببرند. تا زمانی که فساد در کشور کنترل نشود، مفسدین در کشور جمع میشوند و از سادهلوحی مسئولان استفاده میکنند و سرشان کلاه میگذارند . نماینده انقلابی باید انقلابی عمل کند و من به دولتمردان امیدی ندارم؛ در هفت سال گذشته چه کردهاند، که در این هفت ماه باقی مانده بخواهند کاری کنند.
قوه قضائیه با مسئولان رودربایستی دارد
وقتی که آقای رئیسی به قوه قضائیه آمدهاند، همه خوشحال شدند.
اما چرا آقای رئیسی در مقابل آقای همتی در مورد مسأله تخصیص ارز به کارتنخوابها احضار و محاکمهشان نکرد. شاید ما با افراد صاحب نفوذ مالی و سیاسی رودربایستی داریم.
انتهای پیام/ن