زنده یاد دکتر محمد علوی مقدم (استاد ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد و چهره ماندگار کشور) ، هنگامی که پیش از اخذ درجه دکتری در سبزوار، رئیس دبیرستان اسرار بود، در سالنامه دبیرستان اسرار به سردبیری نوه دایی مبارز و فرهیخته ام سید مهدی غنی (برادر زاده دانشمند برجسته ایران زمین دکتر قاسم غنی)، نوشت که سید یحیی نظامزاده (برادرزاده و داماد امین الشریعه) که کتابخانه دبیرستان را تجهیز کرده بود، رکورددار وقف کتاب است.
زنده یاد نظامزاده، وکیل پایه یک دادگستری، عضو جبهه ملی، ملاک، واقف و خیر نامدار ی بود که در سبزوار تعمیرات مسجد جامع و مسجد پامنار و تاسیس قرائتخانه در مسجد پامنار بخشی از خدمات او بود.
پدر جسمانی و روحانی من آیت الله استاد سید علینقی امین ( استاد معقول و منقول در مدرسه سپهسالار قدیم تهران و امام جماعت مسجد خاتم الانبیاء تهرانپارس ) هم که پسر عمو و برادر همسر اول نظامزاده بود، درترویج کتابخوانی و تاسیس کتابخانه هم قدم او بود. آیت الله امین نه تنها عضو هیأت موسس و عضو هیأت امناء کتابخانه مسجد جامع سبزوار و موسس کتابخانه مسجد جامع خاتم الانبیاء تهرانپارس بود، بلکه از هفتاد سال پیش، بهترین هدیه او به دوستان در سفر و حضر کتاب بود. او روزهای عید نوروز و عید غدیر هم اغلب به جای پول، به خویشاوندان و ارادتمندان، کتاب هدیه می داد.
دستخط حاضر سندی است متعلق به نوروز ۱۳۴۴ ( پنجاه و پنج سال پیش) که آیت الله امین کتاب ناقابل مرا با نام " ترانه فرشتگان" ( چاپ ۱۳۴۳ در هزار نسخه)، به رسم هدیه نوروزی به شهید حسن فتاحی اهداء کرده اند.
شهید حسن فتاحی ( فرزند حاج میرزا عبدالجواد فتاحی و نوه دختری میر سیدحسن سپهر برادر امین الشریعه و نظام العلماء سبزواری و حاج سید رضا لسان) ، برادر استاد محمدعلی فتاحی ( پدر دو شهید) است که در زمان دانشجویی در هویزه شهید شد.
روح همه این خدمتگزاران و ایثارگران که جان و مال خود را صادقانه و بی ریا در راه خدمت به مردم نثار و ایثار کردند، شاد باد. خیر الناس انفعهم للناس.
چنین کنند بزرگان چو کرد باید کار!
سید حسن امین
انتهای پیام/د