به گزارش سبزوارنیوز، آمریکا شماری از شرکت های چینی را با ادعای حمایت از امنیت ملی خود هدف گرفته است اما قرار گرفتن شیائومی در لیست سیاه غیرمنتظره بود. این شرکت رقیب چینی اپل شناخته می شود و تلفن های هوشمندی تولید می کند که طرفداران خاص خود را دارد. شیائومی که دومین تولیدکننده بزرگ تلفن هوشمند در چین است، با هواوی بر سر جایگاه برتر رقابت دارد و محصولات دیگری نظیر اسکوتر برقی، هدفون و پلوپز هوشمند تولید می کند.
وزارت دفاع آمریکا شیائومی را به عنوان یکی از ۹ شرکتی شناسایی کرده که با ارتش چین ارتباط دارند. این تعریف به معنای آن است که سرمایه گذاران آمریکایی حق خرید سهام این شرکت ها را نداشته و باید تا نوامبر دارایی هایی که در این شرکت ها دارند را به فروش برسانند.
شرکت های دیگری که هدف گرفته شدند شامل لوئوکونگ تکنولوژی، گووین سمی کانداکتور کورپ، گلوبال تون کامیونیکیشن تکنولوژی و ادونس میکرو فابریکیشن اکوئیپمنت هستند. سه شرکت مخابراتی بزرگ چین پیش از این در لیست سیاه آمریکا جای گرفته بودند.
شیائومی در بیانیه ای اعلام کرد متعلق به ارتش چین یا تحت کنترل آن نیست و اقدامات مناسب را برای حمایت از منافعش انجام خواهد داد.
اگر این ممنوعیت لغو نشود، شیائومی از بازار بورس آمریکا و شاخص های جهانی حذف خواهد شد. شرکت های چاینا موبایل، چاینا تلکام و چاینا یونیکام هنگ کنگ هفته پیش توسط شرکت MSCI حذف شدند.
اقدام دولت ترامپ در تحریم شرکت های چینی به شرکت هایی که با ارتش چین رابطه دارند یا برای رشد صنعت فناوری این کشور ارزش استراتژیک دارند، متمرکز شده است.
شرکت SMIC که بزرگترین تراشه ساز چین است و برای خودکفایی صنعت فناوری چین حیاتی شمرده می شود، در دسامبر به لیست سیاه آمریکا اضافه شد.
شیائومی حدود ۱۰ سال قبل توسط لی جون، کارآفرین میلیاردر به همراه شرکت تراشه سازی آمریکایی کوالکام تاسیس شد. اما فراتر از مرزهای چین توسعه یافت و به خصوص در اروپا و هند یکی از برندهای شناخته شده شد. طبق آمار شرکت IDC، شیائومی در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ از نظر فروش جهانی گوشی از اپل پیش افتاد و در سپتامبر به شاخص هانگ سنگ هنگ کنگ پیوست.
اقدام آمریکا در افزودن شیائومی به لیست سیاه، باعث شد ارزش سهام تامین کنندگان شیائومی در معاملات جمعه سقوط کند. ارزش سهام اف آی اچ موبایل که به مونتاژ تلفن های هوشمند شیائومی کمک می کند، پس از رشد چشمگیری که در روزهای گذشته داشت، روز جمعه ۱۴ درصد سقوط کرد.
پس از اقدام وزارت دفاع آمریکا، سرمایه گذاران ممکن است نگران شوند که شیائومی در آینده از سوی وزارت بازرگانی آمریکا هم هدف قرار بگیرد. هواوی پس از این که از دسترسی به محصولات آمریکایی از جمله اندروید گوگل محروم شد، ناچار شد برند آنر (Honor) را بفروشد.
ادیسون لی، تحلیلگر بانک جفریز اظهار کرد: ریسک این که شیائومی به لیست سیاه وزارت بازرگانی آمریکا اضافه شود، بالا به نظر می رسد. این مسئله روی توانایی این شرکت برای تامین قطعات مورد نیاز برای تولید تلفن هوشمند تاثیر می گذارد.
اقدامات خصمانه ترامپ علیه شرکت های چینی خشم پکن را برانگیخته که اقدامات آمریکا را تهدید ارزیابی می کند. دولت چین ماه جاری مقررات جدیدی را برای حمایت از شرکت های داخلی در برابر قوانین خارجی غیر منطقی اعلام کرد و پیشتر درباره ایجاد فهرست سیاه خود صحبت کرده بود با این حال هنوز اقدام تلافی جویانه ای انجام نداده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، با وجود ریزش ارزش سهام شیائومی در روز جمعه، برخی از سرمایه گذاران امیدوارند که دولت آینده آمریکا اقداماتی را که در آخرین روزهای دولت ترامپ انجام گرفته است، معکوس کند.
انتهای پیام/و