به گزارش خبرنگار سبزوارنیوز ، ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در مورد حجم عظیم واکسیناسیون در کشورهای ترکیه و امارات در مقایسه با واکسیناسیون ایران گفت: طبق بیانات وزیر بهداشت ما اجازه نداریم، فاز دو و سه واکسنهای دیگر کشورها را بر روی مردم خودمان آزمایش کنیم و این خط قرمز ماست. بنابراین این کشورها(ترکیه و امارات) در آزمایش کشورهای دیگر مشارکت کردند و بعضی از آنها در همان مراحل باقی ماندند.
نکته حائز اهمیت این است که کل دنیا حدود یک و نیم درصد واکسن زده است و فکر نکنیم که تعداد زیادی است.
جنگ در دنیا، بر سر زدن واکسن کرونا
وی با اشاره به انحطاط اخلاقی و فرهنگی که در کل دنیا نمایش داده شد، افزود: پیشبینی شده است که اکثر کشورهای ثروتمند تا یک ماه دیگر واکسیناسیون را کامل خواهند کرد و بقیه کشورها تا حدود اردیبهشت تکمیل میشود، ولی کشورهای دارای درامد متوسطه تا اواسط سال ۲۰۲۲ و کشورهای فقیر تا پایان سال ۲۰۲۲ به طول میانجامد.
معاون کل وزیر بهداشت در مورد خیز چهارم کرونا در کشور هشدار داد: تعداد شهرهای نارنجی به نسبت قبل افزایش قابل توجهی داشته است و از اولین هفته روند نزولی ما متوقف شده است و به نسبت روزهای اردیبهشت تعداد بالاتری از مبتلایان را داریم.
حداقل ۴۰۰۰ ویروس کرونا شناسایی شده است
وی در مورد فراگیری این ویروس خاطرنشان کرد: ویروس در حال گردش در جامعه است و تا الان حداقل ۴۰۰۰ ویروس جدید در دنیا شناسایی شده است. نگرانی که وجود دارد این است که جهش آنها به مرحلهای برسد که در برابر واکسنها مقاوم باشند. بنابراین اگرچه در کل دنیا در سه هفته اخیر روند نزولی را شاهد بودیم ولی ما بهخصوص بیشتر از دیگر کشورها از این وضعیت میترسیم؛ چون در دو ماه آینده شب عید ، رونق اقتصادی ، خرید و فروش مردم را شاهد هستیم در کنار آن رجب ، شعبان و شروع مسافرتها را خواهیم داشت؛ بنابراین وضعیت اقلیمی ما میتواند تمام شرایط را تغییر دهد.
سازمان بهداشت جهانی، ارسال واکسن را محدود کرده است
ایرج حریرچی در ادامه به ۲۵ دوز واکسنی که رئیس سازمان بهداشت جهانی گفتهبود، اشاره کرد و گفت: اتحادیه اروپا صادرات واکسن از این قاره را ممنوع کرده و محدودیت جدی اعمال کرده است، درحالی که خود را مدعی فرهنگ دموکراسی میداند. اما کشورهایی مثل کانادا، آلمان، فرانسه، استرالیا و آمریکا تقریبا به ازای هر نفر از ۴ الی ۱۱ واکسن خریداری کردند و در حال احتکار واکسن هستند. همچنین شرکتها حدود ۶۰ تعهد سه ماهه خود را کاهش دادند؛ بنابراین در دنیا جنگی به راه افتاده که نمیدانند آیا این واکسنها ایمنی بیش از شش ماه ، یک سال را خواهد داشت و مثل آنفولانزا دوباره دوز تکرار خواهد خواست؛ از طرفی هم برای سال بعد ذخیره میکنند و اگر هم مصرف نکردند، در بازار با قیمت گرانتر میفروشند. حتی در خیلی از کشورها واسطههایی هستند که میخواهند با قیمت بالاتر به طرف مقابل واکسن بفروشند.
کیش و قشم از آبی به نارنجی تغییر وضعیت دادند
وی در مورد تغییر وضعیت کیش و قشم ادامه داد: کیش و قشم دو جزیرهای هستند، که به دلیل کثرت مسافرتها و عدم رعایت دستورالعملها در دو هفته اخیر از وضعیت آبی به وضعیت نارنجی رسیدهاند.
بنابراین با نگاهی به وضعیت شهرها درمییابیم، که تعداد شهرهای نارنجی در ده روز اخیر دو برابر شدهاست؛ یعنی تعداد شهرهای پرخطر از ۱۸ شهر در ۷ بهمن به ۳۶ شهر رسیده است.
ممنوعیت تردد خودروهای غیر بومی
حریرچی در مورد تصمیمات جدید ستاد ملی کرونا در روزهای پایانی هفته افزود: در کل سه استان زرد مازندران ، گیلان و گلستان از روز سهشنبه منع تردد خودرویهای غیر بومی و اعمال جریمه قابل توجه لحاظ شدهاست. در بعضی از شهرستانهای زرد که توریستی هستند مثل قشم، کیش، بندعباس، بوشهر، اصفهان، شیراز و مشهد اعمال محدودیت درنظر گرفته شده است.
کرونا به افزایش ازدواج نسبت به سالهای قبل کمک کرد
یکی از دستاوردهای کرونا افزایش ازدواج به نسبت سالهای قبل بود که علتاش کاهش خرجهای عروسی بوده است؛ بنابراین در کشوری که دچار مشکلات جمعیتی و باروری است باید از مشکلات مراسمهای هزینهبر صرفنظر کنیم.
وی در مورد کمرنگتر شدن دستورالعملها اضافه کرد: اکنون وقت همیاری و دست به دست هم دادن است و هرکس باید سهم خود را در مقابل کرونا بداند، نه اینکه از دیگری توقع اصلاح داشته باشد.
انتهای پیام/ن