به گزارش سبزوارنیوز ، کاوشگر امید (مسبار الأمل) امارات که سفری حدود ۵۰۰ میلیون کیلومتری را پشت سر گذاشته بود، برای وارد شدن به مدار مریخ نیاز به کاهش سرعت طی ۲۷ دقیقه داشت که با توجه به فاصلهی بسیار با زمین و تأخیر ۱۰ دقیقهای ارتباطات، کل فرآیند قرارگیری در مدار به صورت خودکار پیش رفت تا سرعت فضاپیما از حدود ۱۲۱ هزار کیلومتر بر ساعت به حدود ۱۸ هزار کیلومتر بر ساعت برسد.
با توجه به اینکه از آغاز مأموریتهای مریخ از سال ۱۹۶۰ تا کنون حدود نیمی از آنها شکست خوردهاند، فرآیند قرارگیری امید در مدار از حساسیت بالایی برخوردار بود. این کاوشگر نخستین مأموریتی است که در پنجرهی پرتاب سال ۲۰۲۰ پرتاب شد و دقایقی پیش با موفقیت به مدار مریخ دست یافت.
ساره الامیری رئیس آژانس فضایی امارات پیش از این عملیات با اشاره به آمادگی تیم مأموریت گفته بود: «ما از همان روز نخست که مأموریت را شروع کردیم، واقعیتهای دستیابی به مریخ را میدانستیم و این چیزی نیست که از آن فرار کنیم.»
امارات مأموریت امید را با همکاری جامعهی بینالمللی به ویژه دانشگاه کلرادو طراحی و تکمیل کرد و در نهایت با موشک ژاپنی H-IIA صنایع سنگین میتسوبیشی آن را به فضا فرستاد. طبق برنامهریزی امید قرار است پس از تصحیح مداری و نظارتهای اولیه، از ماه می (اردیبهشت) یک تا دو سال مریخی به کاوش در این سیاره بپردازد.
این کاوشگر در فاصلهی ۲۰ تا ۴۳ هزار کیلومتری در مدار مریخ و پیرامون خط استوای این سیاره میگردد و دادههایی را دربارهی آبوهوای سطح و چگونگی برهمکنش لایههای جوی این سیاره فراهم میکند و اطلاعاتی دربارهی ترکیبات جو مریخ ارائه میدهد. امید برای این منظور از یک دوربین نور مرئی و فرابنفش و دو طیفسنج فروسرخ و فرابنفش استفاده خواهد کرد و به گفتهی مقامات اماراتی دادههای این مأموریت بدون هیچ گونه محدودیتی در اختیار پژوهشگران سراسر جهان قرار میگیرد.
با رسیدن امید به مریخ باید منتظر دیگر مأموریتهای بشر باشیم که هماکنون به سیارهی سرخ بسیار نزدیک شدهاند. فضاپیمای تیانون-۱ چین که در روزهای گذشته نخستین عکس خود از مریخ را منتشر کرد، ۱۰ فوریه (۲۲ بهمن) به مریخ میرسد و کاوشگر «پشتکار» ناسا هم روز ۱۸ فوریه (۳۰ بهمن) دهانهی جزرو را برای فرود هدف قرار خواهد داد.
مأموریت «امید» امارات مأموریت پیشگام این کشور برای توسعهی فعالیتهای فضایی و الهامبخشی برای نسل جوان این کشور است. این مأموریت در حقیقت بخشی از برنامهی گستردهی امارات با بازهی زمانی یک قرن است که قصد دارد وابستگی این کشور را به اقتصاد نفتی کاهش داده و بر صنایع جدید از جمله مأموریتهای فضایی متمرکز کند.
این کشور همچنین قصد دارد تا سال ۲۰۲۴ نخستین ماهنورد خود را با نام راشد به ماه بفرستد. به همین منظور امارات در این مسیر از کشورهای گوناگون از جمله ژاپن و آمریکا برای پیشبرد تحقیقات و پرتاب فضاپیماها کمک میگیرد.
انتهای پیام/خ