این پیشنهاد اگرچه با طرح یک موضوع دیگر از سوی مدیرمسئول و حالا سردبیر کیهان صورت می گیرد، اما به هرحال پس از مدتها همین که تلویحا برپایی رفراندوم را پذیرفته است، جای امیدواری فراوانی بر جای گذاشته است.
حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان در یادداشتی با اشاره به پیشنهاد روحانی برای برگزاری رفراندوم نوشت: اگر قرار است برای حل مشکلات اساسی کشور رفراندومی صورت بپذیرد اولین، منطقیترین، عاقلانهترین و قانونیترین پرسش رفراندوم باید این سوال از مردم باشد که آیا مسئولان ایجاد این مشکلات کمرشکن بعد از پایان مسئولیت باید تحت پیگرد قضایی قرار بگیرند یا نه؟!
او ادامه می دهد: آیا جنابعالی مشکلاتی اساسیتر از مشکلات یاد شده میشناسید؟ و آیا برای رفراندوم مورد نظر خود پرسشی قانونیتر و منطقیتر از این پرسش سراغ دارید؟!
از جناب روحانی که خود را حقوقدان معرفی میفرمایند بسیار تعجبآور است که برای توضیح نظر خود به رفراندوم ۱۲ فروردین و رفراندوم قانون اساسی اشاره میکنند! حتماً فراموش نفرمودهاند که این دو رفراندوم هنگامی انجام شد که اولاً هنوز نظام اسلامی و قانون اساسی شکل نگرفته بود؛ بنابراین تنها راه ممکن رفراندوم بود و ثانیاً پرسش آری یا نه درباره اساس نظام بود و مردم به تاسیس جمهوری اسلامی ایران و قانون اساسی آن آری یا نه میگفتند.
اکنون سوال از رئیسجمهور محترم و حقوقدان این است که این دو رفراندوم، به رفراندومی که در اصل ۵۹ قانون اساسی آمده است چه ربطی دارد که به آن استناد فرمودهاید؟!
با این همه اعتراف کیهان به وجود چنین اصلی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران یک گام روبه جلو محسوب می شود و امیدواریم تا چنین چیزی نیز روزی محقق گردد.
انتهای پیام/د