به گزارش سبزوارنیوز ، بلافاصله پس از اعلام تعطیلی لیگ های ورزشی که متأثر از شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان بود، حرف و حدیث های فراوانی در محافل فوتبالی و ورزشی داخلی و حتی خارج از کشور درباره زمان از سرگیری این رقابت ها بر سر زبان ها افتاد.
بحث اینجا هرگز کم اثر کردن و یا خدای ناکرده کم اهمیت دادن فوتبال و ورزش در این کشور نیست، منتها وقتی به پیش درآمدهایی همچون نحوه قرارداد بازیکنان و باشگاهها و سیر برگزاری مسابقات را می بینیم، ناخواسته متوجه بسیاری از مشکلات ریز و درشت می شویم.
باید اقرار کنیم که مراقب سلامت بازيكنان نیستیم. باید اقرار کنیم تجهیزات و امکانات ما برای باشگاهها و ازسرگیری مسابقات در چنین شرایطی، نامناسب و چه بسا در حدی ناچیز است. اما اگر دقیق تر به سیر بازگشت به رقابت ها نگاه کنیم، متوجه ایرادهای دیگر و انصافا بسیار بیشتری نیز خواهیم شد.
بوندس لیگا برای هر بازیکن شرایط و اتاق ایزوله ویژه درنظر گرفته است، برای هر بازیکن و کادر فنی خود پروتکل های بسیار خاصی به اجرا گذاشته است که قیاس در هر شرایطی با آن کشور باوجود امکانات ما کمی سوال برانگیز است.
شاید در بررسی علت اصرار به برگزاری مسابقات نگاه کنیم با جریاناتی روبه رو شویم که وزارت ورزش را در رأس پیکانی نشان می دهد که به هر شکل می خواهد این لیگ را به مطامعی غیر ورزشی به اصطلاح «دربیاورد» وگرنه چرا باید ۱۵ تیم لیگ برتری خواهان پایان اعلام لیگ باشند و فقط یک تیم می خواهد بازیها از سر گرفته شود؟
اما از قیاس بوندس لیگا گفتیم كشورهایي نظير آلمان اگر فوتبالشان ازسرگرفته شد به این جهت بود كه اگر آنها ليگشان را برگزار نكنند به لحاظ مالي ضرر هنگفتی خواهند کرد حال حتی اگر بدون تماشاگر هم باشد، اهمیتی ندارد! چرا که قراردادهای رسمی تابع پشتوانه های بزرگی از آن حمایت می کند، حال در ایران چنین مکانیسم و فرایندی وجود دارد!؟
آشنایان به ورزش می دانند که قرنطینه و ناآمادگی بدنی بازیکنان چه فجایعی را پس از اوج رقابتها می تواند برای ایشان (به لحاظ آسیب دیدگی های جسمی) به وجود بیاورد! با این همه اهدای یک جام این همه اهمیت یافته که بدیهی ترین نکات باید به فراموشی سپرده شود!؟
و چه کسی هست که نداند اينجا اگر ليگ برگزار شود «این تيمها هستند که ضرر مالي ميكنند» به اين خاطر كه تيمهاي ايراني صاحب درآمد نيستند.
طی همین چندین سال پس از انقلاب چندبار از واگذاری باشگاهها به بخش خصوصی صحبت شده، چرا در دوران کرونا پای این همه شتاب و اصرار برای واگذاری استقلال و پرسپولیس باید به میان آید!؟ و چه بسا همین خط و نشان ها برای واگذاری دو باشگاه هم یک بازی تازه با روح و روان هواداران است!؟
و چه مناسب است حالا كه تصميم بر اين شده كه مسابقات فوتبال از سر گرفته شود نگاه ويژهتري هم به فوتبال از طرف دولت يا نهادهاي بهداشتي يا فدراسيون فوتبال شود كه آنها بتوانند از اين شرايط دشوار عبور كنند.
کاش مسأله و موضوع برگزاری به هر شکل ۱۰ بازي تا انتهاي ليگ نباشد، کاش شرايطي كه تيمها متحمل شدهاند نیز مدنظر قرار گرفته شود. هزينههاي پروتكلهاي بهداشتي و نقل و انتقالات و سفر و اسكان که گفته می شود همه به دوش باشگاههاست و هیچ بلیط فروشی هم درکار نیست، با این موضوع چه باید کرد!؟ حالا لیگ برتر را هم اگر چشم پوشی به غفلت داشته باشیم، تيمهاي ليگ های پايينتر چه باید کنند؟ پاسخ هزینه های پروتکل بهداشتی آنها را چه کسی باید بدهد
وزیر محترم ورزش که می گوید اگر مشکلی پیش بیاید لیگ را دوباره خاتمه می دهیم! یعنی چه!؟ این چه صحبت ها و چه وصله های ناجوری است که بر ورزش و فوتبال این مرز و بوم بسته ایم؟
یورگن کلوپ سرمربی آلمانی لیورپول همان روزهای نخست شیوع کرونا مگر نگفته بود جان یک نفر اهمیتش از قهرمانی لیورپول (با آن همه اختلاف در صدر لیگ جزیره) بیشتر است!؟ مگر قهرمانی برای تیمی که سه دهه بخاطر مصائب پس از آن بازی تلخ در فینال جام باشگاههای اروپا در بازی نهایی با یونتوس در ورزشگاه «هیسل بروکسل» برایش بوجود آوردند، دارای اهمیت کمی بود!؟
آقایان بیایند به جای هزینه تراشی برای دولت (حتی حق پخش زنده مسابقات هم توسط دولت پرداخت می شود) یک تصمیم عاقلانه برای این موضوع بگیرند. در نظر داشته باشند توقف لیگ، شرایط مالی بهتری برای باشگاهها در پرداختی هایش به بازیکنان بوجود خواهد آورد. به هرحال کرونا ۷۰ درصد قرارداد بازیکنان بارسلونا را به حساب باشگاه خسارت دیده، بازگرداند، شما هم جناب وزیر! اگر سودای ساختن یک چهارسال خوب برای تیم محبوب خودتان دارید، بد نیست کمی هم به هزینه های بی رویه بیت المال توجه و عنایت داشته باشید. به هرحال وزارت بهداشت از مسایل ریز مشکلات ورزش بی خبر است، شما که مدعی زعامت ورزش هستید حتی در صورت عنایت و لطف آنها، حافظ جان بازیکنان و منافع باشگاهها باش!
یادمان نرود اندوه مرگ بیش از ۷ هزار ایرانی، جدال و دست و پنجه نرم کردن دهها هزارنفر دیگر با کرونا صحنه های زیبایی نیست که قرار باشد به آن دامن بزنیم. امسال فدراسیون های ورزشی و لیگ برتر هم کاپ قهرمان را به كادر درمان کشور اهدا کنند كه در خط مقدم مبارزه با كرونا قرار دارند.
انتهای پیام/د