به گزارش سبزوارنیوز ، دکتر علی اصغر محمدی عضو شورای شهر سبزوار در برنامه زنده یازدهم گروه واتساپی سبزوارنیوز گفت: در سال نخست شورای پنجم جلساتی را با نمایندگاه موسسه برگزار کردیم که هیچ وقت به میزبانی آنها نبوده است!
وی در پاسخ به پرسش میزبان برنامه که پرسید به عنوان رییس دو سال از شورای پنجم آیا از محل دفتر موسسه مطلع است یا خیر، پاسخ داد: طی چهارسال حضور در شورا و حتی پیش از آن از مجل این دفتر بی اطلاع بوده ام.
این نخبه علمی سبزوار بیان داشت: در مورد ورود شورا به موضوع «شهرک اندیشه و موسسه آبادانی دیار سربداران» وقتی بزرگراه هشت بهشت (سردار سلیمانی) تاسیس شد، موسسه از شهردار شکایت کرد و با توجه به اینکه قبلا هم گزارشهایی از شهرداری خواسته بودند که ارسال شده بود تیم حقوقی شهرداری و اداره راه و شهرسازی وارد شدند و در دفاعیاتی که انجام دادند و مستنداتی ارائه دادند.
دکتر محمدی گفت: بعد چندین وقت بالاخره مشخص شد که از ۱۸ هکتار زمینی که در اختیار موسسه است حدود ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ متر مربوط به آنها است و بقیه زمین های مورد ادعای ایشان، ملی است و عملا سندهای موسسه باطل شد و با توجه به اینکه زمین ها در طرح قرار گرفته بود عملا به شهرداری می رسید.
وی با تصریح بر اینکه در شورای چهارم فضای سبز کمربند شمال یا راه ابریشم حدود ۱۵ متر در نظر گرفته شده بود که با شروع شورای پنجم شهرداری طرح ۱۵ مترفضای سبز را آوردند که با مخالفت من رو به رو شد ولی در عین حال طرح یادشده رای آورد و خوشبختانه هیات تطبیق آن را رد کرد و این مسأله ادامه داشت تا سال دوم که من رییس (شورا) شدم. شهرداری را مجبور کردم که طرح فضای سبز را به ۱۱۰ متر افزایش دهد.
یعنی از پشت اطلاعات تا میدان خلیج فارس حدود ۳ کیلومتر در عرض ۱۱۰ متر فضای سبز خواهد بود. در طرح تفصیلی ابتدا ۱۱۰ متر از پشت اطلاعات بود تا اول اندیشه که باز هم در سال دوم که پیگیری طرح تفصیلی بودیم و در کمیسیون ماده ۵ مشهد بعنوان ریس شرکت کرده بودم باز متوجه شدیم که مشاور فضای سبز ۱۱۰ متر را از اندیشه تا خلیج فارس به ۳۰ متر کاهش داده که باز هم مخالف شدیدی انجام دادیم.
وی افزود: زیر بار نظر شورا نیم رفتند تا اینکه سرانجام تا طرح را اصلاح نشد، کوتاه نیامدیم و واقعا زحمات زیادی کشیده شده که ۱۱۰ متر کمربند فضای سبز حفظ شود.
محمدی در بخش دیگری و در پاسخ به اینکه آیا شورای شهر می تواند بر فعالیت موسسه آبادانی نظارت و یا حتی آن را اداره کند تا در مدار شفافیت حرکت کند، بیان کرد: اگر واقعا سمن ها و موسسه های مردمی فعال شوند بگونه ای که کمک دولت و مردم باشند بسیار خوب است چون کاری که توسط خود مردم انجام شود بازده بسیار بالایی خواهد داشت ولی باید نظارت کامل و شفافیت کامل از طرف موسسه ها و سمن ها وجود داشته باشد .
وی ادامه داد: به هرحال در سال نخست شورا کمیته پژوهشی با حضور نخبگان دانشگاهی را سعی کردیم در شورا تشکیل دهیم که اگر این طرح پا می گرفت نظارت بر چنین موسساتی نیز قطعا در دستور کار قرار می گرفت.
دکتر محمدی در پایان به گزارشی از عملکرد شورای پنجم پرداخت و با اشاره به حضور خود در معاونت دانشگاه آزاداسلامی سبزوار خاطرنشان کرد: در زمان توسعه فضای سبز به دانشگاه آزاد و شهرداری اعلام کردم که شهرداری و دانشگاه آزاد تفاهم نامه ای دارند که چنانچه در سال های آتی شهرداری قصد توسعه و طرحی در مبدا ورودی دانشگاه داشته باشد بدون درنظر گرفتن هر مسأله ای می تواند این فضا را به وجود آورد.
خوشبختانه این تجربه حضور مثمرثمر قرار گرفت و کسی حتی درباره چنین تفاهم نامه ای اطلاع هم نداشت، تا اینکه بخش حقوقی شهرداری آن را پیدا کرد و این روزها درصدد توسعه این فضا هست.
انتهای پیام/د