به گزارش سبزوارنیوز ، نادانستههای حقوقی و قضایی جامعه امروز که ریشه بسیاری از مشکلات قضایی است، لازم است به طور گسترده برای تمام اقشار اطلاعرسانی شده و مورد توجه عمومی قرار گیرد.
لذا ازاین پس باستون جدید در «پایگاه خبری سبزوارنیوز» تحت عنوان دانستنی های حقوقی مواجه خواهیم شد که سعی دارد باهمکاری حقوقدانان شهرمان، نسبت به مسایل کاربردی آگاهی خوبی را به خیل عظیم همشهریان ارایه دهد.
((بخش نخست - چک))
تعریف چکهای صیادی
چکهای صیادی چکهایی هستند که با درخواست اشخاص و موافقت شعب بانکی و سپس استعلام شعب بانکی و سپس استعلام شعب بانکی ،از طریق سامانه صدور یکپارچه الکترونیکی دسته چک بانک مرکزی صادر میشوند. (ماده ۶ اصلاحی قانون چک مصوب ۱۳۹۷)
چکهای صیادی در صورتی برای متقاضی آن صادر میشوند که طبق استعلام صورت گرفته از سامانه مذکور (صیاد) شخص متقاضی دسته چک صلاحیت اخذ دسته چک را داشته باشد.
در هر برگه چک چکهای صیادی شناسه یکتا و مدت اعتبار اختصاص داده میشود. حداکثر مدت اعتبار این چکها ۳ سال از زمان دریافت دسته چک می باشد. (ماده ۶ اصلاحی قانون صدور چک مصوب ۱۳۹۷)
بنابراین کلیه اقدامات مربوط به چک از جمله صدور چک در وجه شخص معین ، اقدام برای انتقال چک از طریق ذینفع، اخذ مبلغ چک توسط ذینفع و همچنین غیر قابل پرداخت بودن وجه چک (به علل مندرج در ماده ۳ قانون صدور چک ) و یا کسری مبلغ چک باید در سامانه صیادی به ثبت برسد.
مزایای صدور چکهای صیادی:
باتوجه به متحدالشکل بودن چکها امکان جعل چک منتفی میباشد.
حذف اختیار شعب بانکی در صدور دسته چک و قطع ارتباط بانکها و مشتریان آنها در این خصوص و در نتیجه عدم امکان تبانی میان آنها.
ثبت هر گونه نقل و انتقال چک در سیستم یکپارچه بانک مرکزی در نتیجه عدم امکان صدو چک در وجه حامل و همچنین پشت نویسی و ظهر نویسی چکها
امکان اطلاع از میزان اعتبار صادر کننده چک توسط ذینفع چک توسط سیستم صیاد.
افزایش اعتبار دسته چکها.
چکی که صدور آن بدون ثبت در سامانه صیاد باشد، مشمول قانون چک نبوده و مزایای اسناد تجاری را ندارد و به لحاظ اعتبار سند عادی محسوب میشود.
ادامه دارد ....