این افراد باوجود ظاهر کم اضطرابی که نشان می دهند، در هنگام مواجهه با رویدادهای استرس آور، واکنشهای فیزیولوژیک و برانگیختگیهای رفتاری زیادی تجربه می کنند. کنترل احساسات در اين افراد بهطوری است که اجازه نمی دهند اضطراب و احساس منفی وارد هشیاری آنها شده و از آنها آگاهی پیدا کنند، به همين دليل آن را سرکوب می کنند و اضطرابشان نمود بيرونی ندارد.
سرکوب با علائم جسمانی آسیبزننده بسیاری همراه میشود. با این وجود به این دلیل که این افراد توانایی بالایی در کنترل هیجان دارند معمولا به موفقیت های شغلی و تحصیلی بالایی می رسند.
این افراد بيشتر از مکانیسمهای خودفریبی تا دیگر فریبی استفاده میکنند، يعني اين افراد توانايي بالايي در دروغ گفتن به خودشان دارند و در دنياي جعلي و ساختگي زندگي مي كنند، احساسات در اين افراد قبل از رسیدن به حیطه آگاهی سرکوب مي شود. درواقع این افراد در ظاهر آرام و متین به نظر میرسند در حالی که از درون پر از تنش، اضطراب و احساسات سرکوبشده هستند.
تخمين زده مي شود بيست درصد آدمها چنین شخصيتی داشته باشند. سركوب احساسات معمولا در دو مدل ديده مي شود:
سرکوب خشم: اين افراد به خشم اجازه پردازش و تجربه نمي دهند. اين ويژگي در برخي از مربيان مراقبه، هنرمندان و مشاوران بيشتر نمود دارد. افراد داراي اين خصيصه به طور افراطي مبادي آداب، فداكار، دلسوز، نگران سلامت اطرافيان، وابسته و در برخي مواقع به طور افراطي و نمايشي خوشحال هستند.
سرکوب عشق: مسير تجربه عشق شديدا در اين افراد مسدود است. اين ويژگي ممكن است به طور افراطي در برخي از ورزشكاران، اساتيد و سياست مداران ديده شود. افراد داراي اين خصيصه هيجان جو و دنبال ايجاد معركه هستند، خصيصه خود شيفتگي در آنها ديده مي شود، از ديگران به راحتي سوء استفاده و بهره كشي مي كنند، ممكن است به دليل عدم وابستگي به دیگران، خصيصه هاي ضد اجتماعي داشته باشند و نسبت به مرگ يا آسيب زدن به ديگران يا حتی خودشان بي تفاوت هستند، اين افراد از اين جهت كه احساس گناهي بابت آسيب زدن به خود و ديگران نمي كنند ممكن است به طور نا هشيار عامل تفرقه پراكني و فساد تلقي شوند مانند مدير توانمند كارخانه اي كه محصولاتش در ظاهر مورد پسند ولي با مواد اوليه تقلبي باعث گسترش سرطان و مرگ و مير در مردم جامعه شده است و ممكن است تا سالها كسي خبر دار نشود.
دکتر زهره فیض آبادی
تهران تابستان ۱۴۰۰
انتهای پیام/د