صاحبنظر و کارشناس صنفی و کارگری کشور در گفتوگو با سبزوارنیوز بیان داشت: متاسفانه نه این دولت و نه دولتهای قبلی از اینکه تعریف «خط فقر» را ارائه دهند، شانه خالی کرده اند. خط فقر یک مولفه جدی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در کشور است که به وجود یک تعریف مستقل از آن چه به صورت مطلق و چه به صورت نسبی داشته باشیم.
حاج اسماعیلی با تصریح بر اینکه تعریف خط فقر برای تصمیم گیری و تصمیم سازی در کشور یک نیاز جدی است، اضافه کرد: تا زمانی که تعریفی از خط فقر نداشته باشیم برای دهکهای پایین جامعه هیچ تصمیم مناسب و شایسته نمیتوانیم بگیریم.
به اعتقاد این کارشناس حوزه کارگری، برای همین است که یارانهها و پرداخت آن در کشور هیچگاه موثر واقع نشده، چون مبتنی بر واقعیت های اجتماعی و جامعه امروزی ما نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مولفههای بسیار مهم در آمار اقتصاد و اجتماع تعریف خط فقر در کشور از سوی دولت است که متاسفانه دولت به دلایل سیاسی در ایران، از زیر بار تعریف خط فقر شانه خالی میکند. که این امر یک تصمیم حاکمیتی است، تحت هیچ شرایطی معقول و به نفع کشور نیست.
صاحبنظر در حوزه صنوف کارگری گفت: طی چند دهه گذشته تعداد فقرا در کشور افزایش پیدا کرده و هم اکنون شاید اگر ادعا کنیم بیش از نیمی از جمعیت ایران زیر خط فقر قرار دارند، سخنی به گزاف نیست.
وی یادآور شد: دولت بارها اعلام کرده است که بیش از ۶۰ میلیون نفر ایرانی مستحق دریافت یارانه هستند یعنی معیشت آنها به درستی در حوزه اقتصادی کشور تامین نمی شود و آنها باید از طریق سوبسید حمایت شوند.
بنابراین لازم است که هم بانک مرکزی اداره آمار و بخش رفاهی وزارت کار رفاه و تامین اجتماعی وظیفه دارند که هر چه سریعتر تعریف خط فقر را در کشور انجام دهند. تا بتواند به صورت واقعی گروه های آسیب پذیر اجتماعی حمایت نماید.
حمید حاج اسماعیلی ادامه داد: بر اساس برآوردهای کارشناسی از سوی صاحب نظران هم اکنون در تهران و کلانشهرها خط فقر ۱۰ میلیون تومان را پشت سر گذاشته است. البته باید توجه داشت که این رقم در تهران و کلانشهرها از آن جهت با سایر شهرستانها و مناطق کشور اختلاف دارد که آن هم بر سر موضوع مسکن و هزینههای آن است.
وی با اذعان به اینکه اختلاف خط فقر در شهرستان ها شاید یک یا دو میلیون تومان باشد افزود: بنابراین مشاهده می کنید وقتی خط فقر مرز ۱۰ میلیون تومان را پشت سر می گذارد ما باید یک چاره اندیشی مناسب برای حداقل دستمزد برای کارگران را داشته باشیم.
او گفت: اینکه خط فقر یک مولفه بسیار جدی و مهم برای تصمیم گیری کلان در جوامع مختلف است و در تمام دنیا به آن تاکید دارند چرا در کشور ما این همه سیاسیکاری میشود تا تعریفی از آن صورت نپذیرد؛ جای تعجب دارد. بسیاری از آسیب های اجتماعی معضلات اخلاقی و آنچه در جامعه به عنوان فساد اخلاقی از آن یاد می شود، ناشی از عدم برنامه ریزی مناسب و توجه به چنین مولفه هایی است.
الان که به انتهای سال می رسیم و با توجه به اینکه برای بودجه کشور و پرداخت حقوق و دستمزد به کارکنان دولت و بازنشستگان باید چاره اندیشی نماییم ، توجه به این مولفه بیش از پیش نمایان است
حاج اسماعیلی در پایان اظهار کرد: سوالی که مطرح است این است آیا نمایندگان مجلس تعریفی از خط فقر در اختیار دارند تا بر این اساس بتوانند نسبت به حقوق کارکنان دولت و کارگران تصمیم گیری نمایند؟ به نظر من هر چه سریعتر سازمانهای متولی باید با دستور شخص رئیس جمهور نسبت به انجام چنین تعریفی اقدام نمایند.
انتهای پیام/د