به گزارش سبزوارنیوز ، پژوهشگر حوزه گردشگری کشور و استاد دانشگاه بعنوان مدعو در برنامه زنده «گروه واتساپی سبزوارنیوز» اذعان کرد که در دولت و دستگاهها شرح وظایف داریم اما شرح اختیارات را شاهد نیستیم. بیشتر مواقع در پذیرش مسئولیت از سوی مدیران، اختیارات همچنان شرح وظایف برایشان مشخص شده، شرح اختیارات تعریف نشده است.
یکی از اقدامات خوبی که در دولت نهم و دهم داشتیم امضای تفاهم نامه ای بود با شورای عالی استانها و همچنین بین سازمان میراث وقت با استانداری گیلان به امضاء رساندیم که آن زمان سازمان بود و نه وزارت، خروجی مناسبی اخذ کردیم که چنانچه فرصتی باشد در این خصوص بیشتر توضیح خواهم داد.
وی در ادامه به اهمیت موضوع گردشگری و مهاجرت معکوس پرداخت و گفت: با اشاره به حجم بالای مهاجرت در کشور و به دنبال آن انباشت جمعیت، مشکلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، تنها راهحل رفع این بحرانها، مهاجرت معکوس است که باید دافعه در مبدأ و جاذبه در مقصد ایجاد شود و هیچ فرایندی موثرتر از مکانیزم گردشگری با رویکردهای تخصصی نخواهد بود.
دکتر محقق تاکید کرد با توجه به اینکه بحث مهاجرت معکوس به نفع شهرها و روستاها است، ضروریست، شورای تخصصی گردشگری با حضور سازمان شهرداریها و دهیاریها شکل بگیرد و از این طریق روستاهای هدف گردشگری فربه شوند.
این استاد دانشگاه گردشگری ورزشی را یکی از مکانیزمهای مهم در رشد و گسترش گردشگری در کشور عنوان کرد و گفت: با توجه به وجود موقعیتهای متعدد و رویدادهای مختلف ورزشی و پتانسیلهای موجود آن خصوصا در استانهای شمالی کشور میتوان شاهد رشد هدفمند در این صنعت بود.
پژوهشگر حوزه گردشگری با تاکید بر اهمیت استانداردسازی در حوزه گردشگری افزود: برای فعالیت در حوزه گردشگری باید اهمیت استراتژیک آن را در یک سطح دانایی مطرح کنیم. استانداردسازی باید در بخش تأسیسات، تجهیزات و خدمات انجام شود.
وی در ادامه اظهار کرد: هنوز هم هستند مدیرانی که از فلسفه ادغام میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دفاع می کنند. با این همه، هر آنچه امروز از آن به عنوان «میراث فرهنگی» می شناسیم مجموعه ای از آثار، عناصر و هنرهای سنتی، محصولات هنرهای دستی و سنتی، هنرهای نمایشی، موسیقی محلی است که از درهم آمیختگی این عناصر، وظیفه نهاد یا وزارت متبوع را شکل می دهند.
محقق گفت: این ادغام در وزارت به وجود آمده است اما هنوز فلسفه ادغام، فقط بطور شکلی رخ داده و نه ماهوی. اشکال و نقدی که به دولت ها می توان داشت طبیعتا همین ایراد مهم است که اگر مدیری در هر نقطهای از کشور توانست این صنوف، انجمن ها و سمن ها را کنار هم قرار دهد، می توان ادعا کرد این مدیر توانمندی در این راستا است.
به گفته وی گردشگری در کوتاه ترین تعریف، حرکت چند نفر از نقطه آ به نقطه ب با هدف دیدن جاذبه ها است. اگر جاذبه ای وجود نداشته باشد، گردشگری هم شکل نمی گیرد.
در ادامه این استاد دانشگاه با تصریح بر اینکه «بحران هویت، ریشه اصلی مشکلات در حوزه های مختلف فرهنگی کشور است» خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم هویت فرهنگی را به نسل امروز با زبان علمی و کاربردی بیان کنیم قطعا این نسل با ما همسو خواهند بود.
دکتر محقق در پایان پیشنهاد داد با مشارکت بین بخشی و تمامی دستگاه ها و سمن های شهرستان، فراخوانی داده شود تا طی آن مردم منطقه آشنایی بیشتری با هویت فرهنگی پیدا کنند و در راه اندازی موزه های بومی محلی از آثار و اشیایی که از قدمت نیز برخوردار است، موزه و یا موزههایی با همین آثار تشکیل گردد.
پایان بخش دوم
ادامه دارد
انتهای پیام/د