به گزارش سبزوارنیوز ، ذبیحالله خداییان درباره برنامههای حمایتی که در دستور کار سازمان بازرسی قرار دارد اظهار کرد: یکی از این موضوعات نظارت بر اجرای صحیح قوانین و مقررات مرتبط با تولید و خصوصا شرکتهای دانشبنیان است. در قانون برای دستگاهها تکالیفی تعیین شده است و آنها موظف هستند برای حمایت از تولید به تکالیف خود عمل کنند.
وی ادامه داد: سازمان بازرسی با نظارتی که بر روند اجرای قوانین دارد میتواند با افرادی که ترک فعل کردهاند برخورد لازم را داشته باشد. همچنین قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر، قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوریها و اختراعات، قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدمات کشور و حمایت از کالای ایرانی، قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، قانون اجرای سیاستهای اصل ۴۴ از جمله قوانینی هستند که تکالیف متعددی برای دستگاههای اجرایی در راستای حمایت از تولید ایجاد کردهاند.
سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه یکی از اقداماتی که با جدیت تمام پیگیر آن هستیم الکترونیکی شدن مجوزهایی است که دستگاههای اجرایی باید صادر کنند، گفت: بر اساس مواد ۱ و ۷ قانون اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، دستگاههای اجرایی مکلف هستند ظرف مدت یک سال از تاریخ اجرای قانون، نسبت به الکترونیکی کردن صدور مجوزها اقدام کنند. البته موعد این قانون در تاریخ ۶ فروردین ماه به اتمام رسید.
خداییان ادامه داد: اخیراً دستور داده ایم همکاران ما در سراسر کشور این موضوع را پیگیری کنند و نسبت به اخذ توضیح از دستگاههای اجرایی که تاکنون به وظایف خود عمل نکردهاند اقدام کنند و چنانچه این دستگاهها دلیل قانع کنندهای نداشته باشند، باید نسبت به تشکیل پرونده و معرفی آنها به دستگاه قضایی اقدام شود. بنده مجدداً تأکید میکنم همکاران بنده در سراسر کشور مکلف هستند نسبت به اجرای این تکلیف اقدام کنند.
وی ادامه داد: همچنین در ابتدای سال جاری و پس از مشخص شدن شعار سال، کارگروهی جهت حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین تشکیل شد و این کارگروه به صورت مستمر با فعالان بخش اقتصاد و موسسات و شرکتهای دانش بنیان در ارتباط است و مسائل و مشکلات آنها را پیگیری میکند و انشاءالله سعی میکنیم با کمک دستگاههای اجرایی شعار سال را اجرایی کنیم.
خداییان گفت: باید نظارت مستمر بر عملکرد دستگاههای متولی صادرات و واردات در راستای حمایت از تولید و عدم ورود کالایی که مشابه آن در داخل کشور تولید میشود، نظارت مستمر بر عملکرد دستگاههای دولتی در خریدهای خارجی، مناقصات، مذاکرات و ترک تشریفات و قراردادهای خارجی داشته باشیم.
سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه ما در خدمت کارآفرینان و تولیدکنندگان هستیم، گفت: در همین راستا دفتری در سازمان بازرسی تحت عنوان دفتر حمایت از سرمایهگذاری و تولید ملی تشکیل شده است که به صورت مستمر با فعالان بخش اقتصاد در ارتباط است و مشکلات آنها را پیگیری میکند؛ لذا تمامی کسانی که در بخش اقتصاد فعال هستند اگر مشکلی با دستگاههای اجرایی داشته باشند میتوانند به سازمان بازرسی کل کشور مراجعه کنند تا در این سازمان مشکلشان برطرف شود.
خداییان تصریح کرد: یکی از راهکارهای ارتقای امنیت اجتماعی در کنار برخورد قاطع با مخلان در نظم و امنیت، ایجاد روحیه صلح، صفا، گذشت و مدارا در جامعه است که با تلاش و کوشش همکاران ما در سراسر کشور و با کمک شوراهای حل اختلاف تعداد ۷۹۳ پرونده قتل به صلح و سازش منتهی شد و از اجرای ۷۶۳ مورد قصاص جلوگیری به عمل آمد.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: یکی دیگر از اقداماتی که در سال ۱۴۰۰ مورد توجه قرار گرفت، رسیدگی به پروندههای کثیرالشاکی بود که در این پروندهها افراد متعدد و خانوادههای زیادی درگیر هستند و با اقدامات خوب همکاران بنده حدود ۵ هزار و ۳۸ پرونده کثیرالشاکی تعیین و تکلیف شدند که این اقدامی بسیار مثبت بوده است.
وی به اقدامات ساماندهی وضع زندانهای سراسر کشور اشاره کرد و گفت: رئیس قوه قضاییه از همان روزهای ابتدایی شروع کار و بازدیدهایی که از زندانها داشت توجه جدی به ساماندهی زندانها داشت و چه از نظر کاهش ورودی زندانی و چه از نظر اعمال مجازاتهای جایگزین حبس سعی شد هم آمار زندانیان کاهش پیدا کند و هم به وضعیت زندانیان توجه بیشتری شود.
انتهای پیام/د