به گزارش سبزوارنیوز ، سازمان بهداشت جهانی (WHO) در یک بهروزرسانی روز یکشنبه اعلام کرد که تاکنون ۲۵۷ مورد تأیید شده آبله میمون و حدود ۱۲۰ مورد مشکوک در ۲۳ کشوری که پخش این ویروس مرسوم نیست، ثبت شده است.
"سیانان" در این باره نوشت, طبق دادههای ثبت شده در "مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها" (CDC) در آمریکا تاکنون ۱۲ نفر در ۸ ایالت این کشور به آبله میمون مبتلا شدهاند.
WHO اعلام کرد که طبق گزارشهایی دریافت شده از سال ۲۰۱۷ تاکنون ۱۳۶۵ مورد ابتلا به آبله میمون و ۶۹ مرگ بر اثر ابتلا در کشورهای آفریقایی ثبت شده است.
تاکنون هیچ مورد مرگ و میر بر اثر ابتلا به این ویروس در کشورهای غیر آندمیک گزارش نشده است.
سازمان جهانی بهداشت در گزارش روز یکشنبه خود گفت: از سال ۲۰۱۷، تعداد معدودی از مرگ و میر افراد مبتلا به آبله میمون در غرب آفریقا با افراد جوان یا افراد مبتلا به عفونت HIV درمان نشده مرتبط بوده است.
این آژانس گفت که سطح خطر بهداشت عمومی جهانی متوسط است؛ با توجه به اینکه این نخستین بار است که موارد و خوشههای آبله میمون به طور همزمان در مناطق جغرافیایی کاملاً متفاوت و بدون پیوندهای اپیدمیولوژیک شناخته شده با کشورهای غیر بومی در غرب یا مرکز آفریقا گزارش شده است.
WHO همچنین در بهروزرسانی خود اعلام کرد: اگر این ویروس از فرصت استفاده کرده و خود را به عنوان یک پاتوژن انسانی معرفی کند و به گروههایی که در معرض خطر بیماریهای شدیدتر هستند مانند کودکان خردسال و افراد با سیستم ایمنی ضغیف، خطر سلامت عمومی میتواند افزایش یابد.
این آژانس از ارائهدهندگان مراقبتهای بهداشتی میخواهد تا علائم احتمالی مانند بثورات پوستی، تب، تورم غدد لنفاوی، سردرد، کمردرد، دردهای عضلانی و خستگی را به دقت مشاهده کرده و برای هرکسی که این علائم را دارند آزمایش ارائه دهند.
دانشمندان در حال تعیین توالی کد ژنتیکی نمونههای ویروسی از بیماران در این شیوع هستند تا درباره منشأ آن اطلاعات بیشتری کسب کنند، اما به گفته سازمان بهداشت جهانی دادههای اولیه تأیید میکند که ژنومها متعلق به دسته ویروس آبله میمون در غرب آفریقا است.
انتهای پیام/ع