به گزارش سبزوارنیوز ، دکتر علیرضا جانبخش، از بیماری وبا به عنوان یک بیماری عفونی یاد کرد و افزود: عامل این بیماری باکتری "ویبریوکلرا" است.
وی افزود: با ورود این باکتری به بدن ظرف سه تا پنج روز علائم بیماری وبا ظاهر می شود که مهمترین و بارزترین آن اسهال است.
وی در تشریح علائم وبا گفت: اسهال ناشی از وبا حجیم، عمدتا سفید رنگ و با بویی مشابه بوی ماهی است.
جانبخش گفت: در این نوع اسهال، فرد هیچگونه علائم تب و درد ندارد و خونی هم در اسهال او مشاهده نمی شود.
این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه این اسهال حجیم بدن افراد را کم آب می کند، گفت: این کم آبی در صورتی که جبران نشود موجب نارسایی کلیه و از کارافتادن کلیه های افراد می شود.
وی افزود: همچنین این کم آبی به سایر ارگان های بدن آسیب رسانده و گردش خون را مختل می کند و در نهایت با از کارافتادن ارگان های حیاتی، فرد دچار شوک و نهایتا مرگ می شود.
وی تصریح کرد: این بیماری در بسیاری موارد خودمحدود شونده است و ظرف یک هفته علائم بیماری در صورت مصرف زیاد مایعات برطرف می شود، اما برای گروه های در معرض خطر تهدید جدی محسوب می شود.
جانبخش کودکان، سالمندان، افراد مبتلا به بیماریهای زمینه ای و نیز بیماران مبتلا به سرطان و افرادی که داروهای خنثی کننده اسید معده مصرف می کنند را جزو گروه های در معرض خطر بیماری وبا عنوان کرد و افزود: این افراد باید بیش از سایرین مراقب بهداشت فردی بوده و از افراد مشکوک فاصله بگیرند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: در مجموع تمامی افراد به محض مشاهده علائم وبا باید سریعا به مراکز درمانی مراجعه کرده و به میزان بسیار زیاد مایعات مصرف کنند.
جانبخش با اشاره به درمان پذیر بودن بیماری وبا، گفت: خوشبختانه در حال حاضر درمان های آنتی بیوتیکی خوبی برای این بیماری وجود دارد و تنها نکته مهم این است که فرد به موقع مراجعه کرده و حتما به میزان زیاد مصرف مایعات داشته باشد.
این متخصص بیماریهای عفونی در خصوص شیوه های انتقال این بیماری نیز گفت: وبا عمدتا از طریق آب و غذای آلوده و نیز دست آلوده هنگام صرف خوراکی و نوشیدنی منتقل می شود.
وی افزود: با توجه به این راه های انتقال، رعایت بهداشت فردی و بویژه شستن دست ها هنگام صرف هرنوع خوراکی می تواند تا حد زیادی از ابتلا به این بیماری پیشگیری کند.
جانبخش گفت: با توجه به اینکه یکی از راه های انتقال از طریق آب آلوده است، توصیه می شود افراد از مصرف آب در طبیعت و محیط هایی که از سلامت منبع آب مطمئن نیستند، خودداری کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: همچنین توصیه می شود افراد انواع میوه و سبزیجات را خوب گندزدایی و ضدعفونی کرده و سپس مصرف کنند.
جانبخش گفت: افراد همچنین تا حد ممکن باید از مصرف غذاهای مانده خودداری کرده و در صورت مصرف حتما آن را خوب گرم کنند.
انتهای پیام/ع