به گزارش سبزوارنیوز ، علی اصغر امانیان روز یکشنبه در نشستی با فعالان بخش کشاورزی سبزوار اظهار داشت: حدود ۹۸ درصد زیره سبز کشور در سبزوار تولید می شود که رشد کوتاه مدت و کمآببری، آنرا به عنوان محصولی ارزآور برای این شهرستان معرفی کرده است.
وی تصریح کرد: وجود کارخانه های زیره پاک کنی و عصاره گیری و همچنین تاجران فعال در زمینه تولید و عرضه این محصول در سبزوار، سبب شده زیره سبز در اقتصاد شهرستان سهم چشمگیری داشته باشد.
امانیان با اشاره به اینکه سبزوار از دیرباز شهری تجاری و بارانداز محصولاتی چون زیره و تخمه هندوانه در کشور بوده است، گفت: این شهرستان با دارا بودن دو کارخانه زیره پاک کنی و برند جهانی با نام سبزوار، فرایند خرید، سورت و بسته بندی این محصول را انجام می دهد و سالانه بیش از چهار هزار تن زیره را به خارج از کشور صادر می کند.
مدیر جهاد کشاورزی سبزوار گفت: افزون بر ۹۰ درصد تولیدات زیره کشور توسط کارخانه های موجود در سبزوار خریداری و صادر می شود.
وی اظهار داشت: راه اندازی ایستگاه تحقیقات زیره در سبزوار یکی از عوامل تاثیرگذار در برند کردن این محصول بوده است و از سویی با راه اندازی واحد فرآوری این محصول، زمینه فرآوری بخشی از این محصول فراهم شده است.
امانیان گفت: طی سال زراعی جاری ۸۰۰ تن زیره سبز از سطح هزار و ۴۰۰ هکتار کشتزار این محصول در شهرستان سبزوار برداشت شد.
'زیره' گیاهی کم آب طلب است که با توجه به شرایط خشک و کم آبی منطقه سبزوار، مورد توجه کشاورزان این خطه است.
این محصول از گذشته دور به عنوان یک گیاه دارویی مورد استفاده بوده و اسانس آن خاصیت ضد باکتریایی دارد.
انتهای پیام/ع