به گزارش سبزوارنیوز ، در اولین گزارش جهانی رنگ دریاچه ها، محققان تخمین می زنند که تقریباً یک سوم دریاچه های زمین آبی هستند. اما، اگر میانگین دمای هوا در تابستان چند درجه افزایش یابد، برخی از این آبهای کریستالی ممکن است به رنگ سبز یا قهوهای تیره درآیند.
تغییر رنگ ها می تواند نحوه استفاده مردم از آن آب ها را تغییر دهد و سرنخ هایی در مورد ثبات اکوسیستم دریاچه ارائه دهد. رنگ دریاچه تا حدی به آنچه در آب است بستگی دارد، اما عواملی مانند عمق آب و کاربری زمین اطراف نیز مهم هستند. شیائو یانگ، هیدرولوژیست در دانشگاه متدیست جنوبی در دالاس، می گوید در مقایسه با دریاچه های آبی، دریاچه های سبز یا قهوه ای دارای جلبک، رسوب و مواد آلی بیشتری هستند.
یانگ و همکارانش از عکس های ماهواره ای از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۰ برای تجزیه و تحلیل رنگ بیش از ۸۵۰۰۰ دریاچه در سراسر جهان استفاده کردند. از آنجایی که طوفان ها و فصول می توانند به طور موقت بر رنگ دریاچه تأثیر بگذارند، محققان بر روی بیشترین رنگ مشاهده شده برای هر دریاچه در طول دوره هفت ساله تمرکز کردند. محققان همچنین یک نقشه آنلاین تعاملی ایجاد کردند که می تواند برای کشف رنگ این دریاچه ها مورد استفاده قرار گیرد.
دینا لیچ، بومشناس آبزی در دانشگاه لانگوود در فارمویل، ویرجینیا، که درگیر این مطالعه نبود، میگوید: این رویکرد فوقالعاده است. این داده های ماهواره ای "بسیار قدرتمند" هستند.
محققان دریافتند دریاچههایی در مکانهایی با میانگین دمای هوای تابستانی که کمتر از ۱۹ درجه سانتیگراد است، بیشتر از دریاچههایی با تابستانهای گرمتر آبی هستند. اما تا ۱۴ درصد از دریاچه های آبی که مورد مطالعه قرار گرفتند نزدیک به این آستانه هستند. اگر میانگین دمای تابستان ۳ درجه سانتیگراد دیگر افزایش یابد - مقداری که دانشمندان فکر می کنند تا پایان قرن قابل قبول است - آن ۳۸۰۰ دریاچه می توانند سبز یا قهوه ای شوند. یانگ میگوید به این دلیل است که آب گرمتر به جلبکها کمک میکند تا بیشتر شکوفا شوند، که خواص آب را تغییر میدهد و به آن رنگ قهوهای سبز میدهد.
کاترین اوریلی، اکولوژیست آبزیان در دانشگاه ایالتی ایلینوی در نرمال، یکی از نویسندگان این مطالعه، میگوید: ما حتی نمیدانیم چند دریاچه در جهان وجود دارد. بسیاری از دریاچه ها برای شناسایی قابل اعتماد از طریق ماهواره بسیار کوچک هستند، اما بر اساس برخی برآوردها، ده ها هزار دریاچه بزرگتر ممکن است رنگ آبی خود را از دست بدهند.
با تغییر رنگ دریاچه ها مردم احتمالاً برخی از منابعی را که برایشان ارزش قائل شدهاند از دست خواهند داد. دریاچه ها اغلب برای آب آشامیدنی، غذا یا تفریح استفاده می شوند. اگر آب بیشتر با جلبک مسدود شود، ممکن است برای تفریح جذاب نباشد یا تمیز کردن آن برای نوشیدن هزینه بیشتری داشته باشد.
انتهای پیام/ع