به گزارش سبزوارنیوز ، بعضی از عسلها رقیقشده هستند و رنگ آنها هم ملایمتر از قهوهای طلایی است. برخی از تولیدکنندگان عسل برای بیشتر شدن سودشان به عسل خودشان آب اضافه میکنند که این کار منجر به ارائه تولیداتی با کیفیتهای مختلف بالا و پایین در بازار شده است.
برای کمک به مشخص کردن تفاوت میان این محصولات، محققانی از دانشگاه «نانجینگ» و دانشگاه فناوری «هوبای» (چین) یک ابزار حسگری ریزتراشه مایکرویوو ابداع کردهاند. این تیم تحقیقاتی اختراع خود را در نشریه «مرور ابزارهای علمی» معرفی کرده و میگویند این ابزار حسگری کوچک است و با سهولت ساخته میشود و نسبت به سایر دستگاه های استاندارد شناسایی عسل مقرون به صرفهتر است.
این حسگر ریزتراشه تشدیدکننده (resonator) خطی روی یک زیرلایه ضدبرق یا دیالکتریک ساخته شده که یک عایق است و می تواند به طور موثری از میدانهای الکترواستاتیک از قبیل سرامیک یا شیشه حمایت کند. سه رشته نازک مسی که با دو شکاف از هم جدا میشوند، در بالای آن قرار دارند. طول رشته میانی و شدت میدان الکتریکی در شکاف ها، فرکانس تشدید (رزونانس) را مشخص میکنند.
«ژن لی» مولف این کار تحقیقی میگوید: وقتی که ما آب را به عسل اضافه میکنیم، این موجب تغییر نحوه رفتار میدان الکترومغناطیسی در اطراف آن میشود. عسل تقلبی وقتی که در درون حسگر قرار داده می شود، فرکانس تشدید حسگر را تغییر می دهد. «لی» و همکارانش اقدام به آزمایش نمونههای مختلفی از عسل با مقدار متفاوتی از آب کردند و دریافتند که فرکانس تشدید حسگر با افزایش مقدار آب در عسل به طور ثابتی کاهش مییابد.
به گفته این محقق، زمانی که خانواده او عسل خریداری میکنند همیشه نگران اصل بودن محصول هستند و این حسگر یک شیوه مقرون به صرفه و موثر برای تضمین اصل بودن عسل فراهم میکند.
وی خاطرنشان کرد که این فناوری را همچنین میتوان برای شناسایی تقلب در بسیاری از محصولات دیگر نیز مورد استفاده قرار داد و افزود: قصد داریم تحقیقات خود را گسترش دهیم تا بتوانیم تقلب را در سایر محصولات مایع شناسایی کنیم و حسگرهای حساستری با کاربردهای گستردهتر بسازیم.
انتهای پیام/ع