جواد دباغیمقدم نویسنده و روزنامهنگار سبزواری در این خصوص اظهار داشت: عصر تکنولوژی و پیشرفت شتابآلود لحظهای است و هر لحظه به ادعای گوتنبرگ نزدیک و نزدیکتر میشویم، اما یادمان نرود، حتی اگر عصر دیجیتالی همچون عصر یخبندان هم گسترش و توسعه یابد، انسان باز هم به یک فضایی به نام خانه و یک چهاردیواری امن احتیاج دارد.
زیربنای تمامی هنرهای معاصر و چه بسا آینده، نوشتن است و ثبت در کالبدی به نام کتاب، بنابراین نمیتوانیم کتمان کنیم که دیگر کتاب چاپی جایگاهی ندارد!
این نویسنده سبزواری که اخیرا یکی دیگر از آثار داستانی او به نام «گوسفند نانجیب» از حلقه صدور مجوز چاپ کتاب از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جان سالم بهدر نبرده است و به همین سبب داستان بلند خود را برای دریافت شابک جهانی به سوئد ارسال کرده و قرار است طی چند روز آینده نیز منتشر گردد، خاطرنشان کرد: با توجه به تأکید چشم پزشکان که نمیتوان ساعات و لحظههای زیادی را با رایانه و یا گوشیهای همراه گذراند، بنابراین از همهی منتقدان سخنان استاد محمود دولتآبادی میخواهم، کمی منصفانهتر با این سخنان و اظهارات برخورد کنند.
دباغیمقدم دو اثر و مجموعه داستانی دیگر به نام های «سنگواره» (مجموعه داستانی) و «بوتیمار» را در کارنامه خود دارد، چهار کتاب عاشقانههای فصل در قالب نثر روان و روزانهی متن ادبی (عاشقانههای بهار، عاشقانههای تابستان، عاشقانههای پاییز، عاشقانههای زمستان) و همچنین یک مجموعه مقالات و نقدهای اجتماعیاش در رسانههای کشور را نیز در دست انتشار دارد، هم اکنون سرگرم نوشتن اثر داستانی دیگری به نام «زندان» است.
وی به مصاحبهی اخیر آقای رمان ایران واکنش نشان داده و با اشاره به گفتوگوی آقای دولت آبادی با یک رسانهی دیجیتالی نوشت: اصرار به جایگزینی کتاب دیجیتالی با اثر چاپی موضوع چندان جالبی نیست.
برخی حتی از اظهارات محمود دولتآبادی، خالق آثاری چون «کلیدر»، «جای خالی سلوچ» و «روزگار سپری شده مردم سالخورده» که زندهیاد احمد شاملو درباره او میگوید «به قلم و رمان شما رشک میبرم» گفت: اغلب رمانخوانهای حرفهای ما به شکل سنتی رمان میخوانند و امکان مطالعه دیجیتال و گویا برای همه مردم فراهم نیست.
وی در گفتوگو با همشهری آنلاین ادامه میدهد: به شخصه علاقه ندارم کتابهایم به شکل دیجیتالی منتشر شود چون به گمانم در تیراژ کتاب و کتابخوانی تأثیری ندارند. من از آن دسته نویسندگانی هستم که احساس میکنم پلی ابریشمین بین من و خوانندگانم وجود دارد و از این حیث دوست دارم کتاب همچنان کاغذی به فروش برسد.
در واقع اگر نیک بنگریم در خواهیم یافت که کتاب در عصر حاضر به گونهای باید با تکنولوژی کنار بیاید و البته منظورم از تکنولوژی تکنولوژی روز با اتکا به تجربیاتی است که از پس سر گذراندهایم.
جواد دباغی مقدم در پایان با صحه بر گفتههای آقای دولت آبادی گفت: این نقدها که هدفمند هم منتشر میشوند بدین سبب است که کم کاری صورت گرفته از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را طی چهار دههی گذشته در بسط فرهنگ کتابخوانی، رتوش ناشیانه کند.
وزارت ارشاد شجاعت داشته باشد و اعلام کند در گسترش فرهنگ کتابخوانی هیچ توفیقی نداشته است.