به گزارش سبزوارنیوز ، مدیراجرایی رویداد کاروانسرای ثبتی ایران در یونسکو اظهار داشت: این برنامه فرهنگی به میزبانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و حمایت مجموعه فرهنگی و تاریخی نیاوران از ۲۱ تا ۲۳ دیماه ۱۴۰۲ برگزار می شود.
مریم دل افکن با بیان اینکه ۲۶ شهریورماه امسال ۵۴ کاروانسرا به ثبت جهانی یونسکو رسید افزود: این موضوع، از مهم ترین رویدادهایی است که در میراث فرهنگی رقم خورده و جز افتخارات و فرهنگ و تمدن ایران اسلامی است.
وی به جزییات رویداد کاروانسراهای ثبتی ایران در یونسکو اشاره کرد و گفت: مراسم افتتاحیه عصر روز پنج شنبه ۲۱ دیماه امسال با حضور مسئولانی از وزارت میراث فرهنگی، اتاق بازرگانی و سفارتخانه های مختلف برگزار و در آن برای نخستین بار از کتاب کاروانسرای ثبتی ایران در یونسکو که در قالب عکاسی و نقاشی به تصویر درآمده رونمایی می شود.
وی افزود: در آغازین این کتاب نیز اشاره ای به کارهای پژوهشی، اساتید معماری و همچنین فرمایشات رهبرمعظم انقلاب در زمینه اهمیت و توجه به میراث فرهنگی پرداخته شده است.
دل افکن بیان کرد: همچنین علاوه بر برگزاری مراسم رونمایی از کتاب یک مستند ۴۵ دقیقه ای که در آن تعدادی از مفاخر معماری از جمله استاد نصرآبادی، شهریار سیروس، استاد داریوش زاهدی و جمع دیگری از اساتید، محققان و جهانگردها به معرفی و همچنین اهمیت کاروانسراهای ایران و نوع معماری آن از دوره ساسانیان تا صفویه پرداخته اند، پخش می شود.
مدیراجرایی رویداد ۵۴ کاروانسرای ثبتی ایران در یونسکو خاطرنشان کرد: پس از این مراسم، نمایشگاه این رویداد، که در آن آثاری از هنرمندان و فرهیختگان معماری با موضوع کاروانسراهای ایران در قالب عکس، نقاشی و همچنین صنایع دستی مورد استفاده در کاروانسراها تهیه شده بازگشایی می شود و علاقه مندان می توانند روزهای جمعه و شنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۶ از این نمایشگاه بازدید کنند.
دل افکن بیان کرد: سخنرانی شهاب طلایی شکری مدیرعامل و رئیس هیئتمدیره صندوق توسعه صنایع دستی، فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی با موضوع اهمیت توجه به کاروانسراها و احیای تمدن اسلامی در روز جمعه ۲۲ دیماه، تهیه کلیپ از قدمت کاروانسراها همراه با المان های نورو پرسش و پاسخ از دیگر برنامه های جنبی رویداد کاروانسراهای ثبتی ایران است.
وی بیان کرد: در قالب یک برنامه دیگر با بهره گیری از حرکت های نمایشی و هنر، سیر تکاملی راه ابریشم و استفاده از نمادهای معماری اسلامی در آن از جمله آب و برکت و خطوط اسلیمی و سایر موارد همراه با موسیقی به نمایش در می آید.
مدیر مجموعه هنری دل افکن تصریح کرد: با برنامه ریزی صورت گرفته قرار است با همکاری وزارت میراث فرهنگی و اداره های کل میراث فرهنگی برای هر استان یک جشنواره در راستای توجه به احیای کاروانسراها برگزار کنیم تا افرادی که علاقه مند هستند در احیا کاروانسراها مشارکت کنند.
انتهای پیام/ع