بهزاد طهماسبی
یکی از دغدغه های مهم انسانها از دیر باز خورد خوراکشان بوده است. این که حالا چی بخوریم و چی بپوشیم، مربوط به دیروز و امروز نیست و قدمتی چند هزار ساله دارد.
انسانهای اولیه برای سیر کردن شکم ابتدا به طبیعت پیرامون خود اویزان شدند و با گیاه خواری شروع کردند ولی روبروز حریص تر شدند و هر چی در طبیعت بود از دم تيغ گذراندند.
تنوع در خوراک و اشتهای سیری ناپذیر انسانها دمار از روزگار کره خاکی دراورد و دیری نپایید که گوشت خوار شدند.
مزه گوشت به یمن کشف اتش انقدر به مزاج ادمی ساخت که انسانها رفته رفته برای خوردن و قورت دادن احشام وكندن پوست حيوانات به جان هم افتادند و انقدر در منازعه با طبيعت پيرامون خود قساوت بخرج دادند كه نسل بسياري از گونه هاي جانوري و گياهي ور افتاد .
همانطور که گوشت خواری می کردند ، از گیاه خواری هم دست نکشیدند و با اختراع سالاد ، انواع گونه های جانوری در کنار گونه های گیاهی سفره رنگارنگ انسانها را غنا و جلوه ای دوباره بخشید. از ماکیان ، ماهیان و چارپایان گرفته ، تا مور و ملخ و جلبک دریایی همگی سر از جهاز هاضمه انسانها درآوردند.
از همان دوران بود که هیچ جانداری در خشکی و دریا از دست انسان در امان نماند ، دیگر انسان ها همه چیز خوار شده بودند .
اما ای کاش زمان متوقف می شد و اشرف مخلوقات به همین گوشت خواری و گیاه خواری بسنده می کرد.
اشتهای سیری ناپذیر نسل معاصر بقدری تحریک پذیر شده که خوراک های مرسوم و سنتی پاسخگوی نیاز بی حد و حصر انسان امروزی نیست. از همین رو اکنون شاهد زمین خواری، جنگل خواری ، کوه خواری ، دکل خواری ... و انواع ویژه خواری هایی هستیم که با مکانیسم پاچه خواری و مواردی از این دست انجام می شود.
البته این ویژه خواری ها فقط شرح حال بد کشور ما نیست و در بسیاری از نقاط دنیا کم و بیش به چشم میخورد و کمی هم الام ما را تسکین می دهد!
اما در کشور ما اخیرا نوع جدیدی از خوراک ها عرضه شده که نشاندهنده وضع اسفبار سبد غذایی و رشدناگهانی سوتغذیه در جامعه ماست . در جدیدترین اخبار واصله متاسفانه شاهد ظهور پدیده زشت و مذموم “ پل خواری “ در تهران بودیم که تن هر عابر پیاده و سواره ای را به لرزه می اندازد.
پیش از این شاهد انواع “ کابل خواری “ اعم از فشار قوی و ضعیف در حاشیه شهرها و روستاها بودیم که ناگهان خبررسید در بزرگراه ازادگان “پل خواری “روی داده است .
با کشف و پیدایش این ذائقه جدید از “هل وهوله خوری” باید در اینده نگران رسانه ای شدن “گاردریل خوری “ تابلو خوری “ تیر برق خوری “ و سایر هل و هوله های خوراکی در شهرها بود !
بنظر میرسد اگر همینطور دست رو دست بزاریم و اقدام عاجلی از سوی مبادی ذیربط برای رفع سوتغذیه مزمن این گروه از “همه چیز خوران “ صورت نگیرد ، بزودی شاهد ظهور پدیده شوم و تکاندهنده “ ادم خواری “ در کشور باشیم !
انتهای پیام/د